Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefoner smugles ind i fængslerne

Mobiltelefoner smugles ind i fængslerne

Daglig indsmugling af mobiltelefoner i de danske fængsler kan være problematisk, da det kan forpurre en igangværende efterforskning.

Ifølge Peter Vesterheden, som er fængselsinspektør ved Københavns Fængsler, blev der for nyligt på bedste tegneseriemanér gjort forsøg på at indsmugle to mobiltelefoner –disse var bagt ind i drømmekage. Dette lyder måske som en tegneseriehistorie, men det er en del af den virkelighed, man oplever i danske fængsler.

Tallet for indsmugling af mobiler er langtfra faldende, idet nye tal fra Kriminalforsorgen viser, at man i de første seks måneder af 2006 fandt 163 mobiltelefoner inde i fængslerne. Regner man det ud på dagsbasis, blev der fundet cirka en mobiltelefon om dagen.

Indsmuglingen foregår eksempelvis ved at skjule telefonen vaginalt eller rektalt. Godt nok har man i fængslerne en detektorkarm, der burde opdage mobilerne, men desværre lykkedes det alligevel at få mobiltelefoner smuglet ind bag murene.

Mobiltelefonerne kommer af og til i hænderne på varetægtsfængslede, hvilket betragtes som problematisk. Via mobilerne kan de varetægtsfængslede nemlig forpurre efterforskningen i en sag mod dem selv, idet de eksempelvis kan ringe ud og true en person, der skulle vidne imod dem og tvinge ham til at tie stille.

Kilde: Centrum Morgen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies