Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltelefoni bag rattet skal undersøges

Mobiltelefoni bag rattet skal undersøges

Vi tror, det er farligt at snakke i mobiltelefon bag rattet, men der foreligger ingen dokumentation for påstanden.

Det er forbudt at anvende håndholdt mobiltelefon bag rattet i bilen, men rigtigt mange gør det alligevel.

Begrundelsen for forbudet er, at det distraherer og fjerner fokus fra trafikken. Derfor menes det at være farligt.

Men egentligt er det aldrig dokumenteret, siger formanden for Færdselssikkerheds-kommissionen Karsten Nonbo ifølge Urban. Og det er for dårligt, hvorfor han nu ønsker en undersøgelse, så der kan komme nogle tal på bordet, der viser, hvor ofte mobiltelefoni er indblandet i ulykker. Ellers kan det være svært at lave en kampagne, der skal ændre folks brug af mobiltelefonen bag rettet, siger Karsten Nonbo.

Rådet for Større Færdselssikkerhed ønsker også mere viden på området, før de vil bruge penge på kampagner. For det kræver dokumentation, at få ændret folks holdning, siger vicedirektør i Rådet for Større Færdselssikkerhed Mogens Wilbert. En bøde på 500 kroner er åbenbart ikke nok, til at afholde folk fra at bruge telefonen, mens de kører.

Trafikforsker Thomas Troglauer fra Danmarks Trafikforskning har gennemgået næsten alle danske og udenlandske rapporter på området og bekræfter, at der ikke findes ordentlig dokumentation for, hvorvidt mobiltelefoni er skyld i ulykker. Antagelsen bygger på, at mobiltelefoni distraherer, og distraktion fører til ulykker.

Undersøgelsen hilses velkommen af politiet og Vejdirektoratet, og der er nu blevet nedsat en arbejdsgruppe, der skal arbejde på at forbedre danskernes ulykkesstatistik.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies