Mobiltelefoni giver ikke kræftsvulster

En stor nordisk undersøgelse viser ingen øget kræftrisiko ved mobilbrug.

Mobiltelefoni giver ikke kræftsvulster

Der kan ikke påvises en sammenhæng mellem brugen af mobiltelefoner og den mest almindelige forekommende type hjernesvulst. Det viser ny forskning i en stor nordisk undersøgelse fra det svenske Karolinske Instituttet. Det skriver DR Nyheder.

Resultaterne fra forskningen viser, at der ikke er en forøget risiko for hjernesvulster, hvis man benytter mobiltelefoner. Hvis der havde været en øget risiko, så ville det kunne aflæses i den generelle kræftstatistik.

Men man kan ikke aflæse en øget risiko ud fra statistikken, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen Christoffer Johansen, professor på det danske center for Kræftforskning.

– ”Vi antog, at de tidligere undersøgelser om en forbindelse mellem tumorarten gliom og mobiltelefoni var korrekte. Men for at tjekke dette ‘fact’ har vi kigget på forekomsten af denne sjældne tumor hos borgerne i de nordiske lande – og her finder vi ikke, at forekomsten af denne sygdom er stigende, selv om borgerne i Norden er dem, der på verdensplan snakker mest i mobiltelefon”, siger professor Christoffer Johansen til DR Nyheder.

Christoffer Johansen understreger dog overfor DR Nyheder, at de nye resultater ikke er ensbetydende med, at der ikke kan være andre kroniske helbredseffekter ved brug af mobiltelefon.

Seneste nyt om temaet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 20/1/2012 bragte vi nyt i sagen med en artikel om Mobiltelefonen er netop fyldt 25 år – igen… – Den videre historie om temaet finder du her. Tjek også seneste nyt om emnet her.