Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobiltilskud kommer tilbage på grund af telekrig

Mobiltilskud kommer tilbage på grund af telekrig

3 skyr ingen midler for at få flere kunder. Derfor tvinges Telenor til at genindføre mobiltilskud.

Telenor presses af 3. (Foto: John G. Pedersen).
Telenor presses af 3. (Foto: John G. Pedersen).
Foto: Mobilsiden.dk

Det lille selskab 3 er sammen med deres discountselskab Oister, ved at sætte gang i telekrigen på det danske marked, skriver Business.dk.

Angiveligt er 3 i gang med at booste kundedatabasen, for at gøre sig salgsklare, hvilket har ført til lavere priser på telefonerne.

Tallene taler deres tydelige sprog. Fra september 2012 til juni 2013 har Telenor mistet 141.000 kunder. 3 har i perioden fra marts 2012 til juni 2013 fået 129.000 flere mobilkunder.

Udviklingen har sat telegiganten Telenor under pres, og de genindfører derfor tilskuddene til telefoner - en ordning som selskabet ellers som de første fjernede i april 2011.

- ”Vi ønsker at være et sted, hvor kunderne får fordele ved at købe en mobil. Så jeg har alle de telefoner der efterspørges, til en skarp pris. Kunder der vælger en primapakke med gratis musik og meget data, vil vi gerne belønne med ekstra tilskud,” siger privatkundedirektør Mikkel Torsting i Telenor til Business.dk.

Han understreger dog, at tilskuddet ikke vil få samme størrelse og omfang som tidligere.

Aktieanalytiker hos Sydbank, Morten Imsgard mener, at 3 er i gang med at ”lave en Onfone”. Han siger, at 3 skyr ingen midler for at sænke prisniveauet, for at få kunderne i butikken. De håber, ifølge analytikeren, at genere konkurrenterne så meget, at de bliver nødt til at købe dem.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ij6210 09-10-2013 16:04:47

Danmark er et ligegyldigt marked for 3. Danmark har været 3's legeplads, og de har kørt med høje tilskud uden at evne at blive en fornuftig forretning (fordi Danmark har for mange små selskaber der presser priserne). Som erhvervs-teleselskab er 3 en decideret joke.

Så det kunne godt give mening at de vil sælges, men jeg tror de har alt for få kunder til at det for alvor er attraktivt. Hvis de skulle sælges, så skulle de dumpe Oisters priser, og så lave en Onfone.

0 0
baagoe 07-10-2013 14:07:08

Nu bliver firmaer ikke udelukkende opkøbt pga behov pga manglende kapital..

3 er ikke et aktiefirma ligesom de andre 3 store her i danmark..

i danmark er der vel startet omkring 10 små firmaer (f.x telmore cbb osv) udelukkende med henblik på at tage markedsandele og så sælge firmaet til de store...

3 er ejet af nogle pengemænd der har kastet penge i et projekt og dem vil de gerne have igen + afkast.. og såfremt de vurdere de kan få flest penge ud af salg så gør de det.. det har ikke nødvendigvis noget med økonomisk behov at gøre når firmaer bliver solgt tænk på skype..

0 0
Soedfyr 05-10-2013 22:17:59

Med al respekt for Morten i syd bank.

Han er da helt galt på den? 3 har ikke behov for at blive opkøbt? Det skulle da lige passe at bagmændene bag 3 opkøber TDC

det burde kunne lade sig gøre med deres kapital: http://en.wikipedia.org/wiki/Hutchison_Whampoa

0 0
buenso80 04-10-2013 11:15:26

Hej John G. er det din egen opfattelse at 3 er et lille selskab og at de skulle kridte op til et salg? For hvis man kigger udover lille DK´s grænser er 3 større end både Telenor og TDC. Det skulle virke underligt hvis de skulle have behov for, at blive købt op af en konkurrent?
Spørger man folk i resten af Europa hvad TDC er, så har de aldrig hørt om det. Nogle ved muligvis hvem Telenor er, men 3 er en gigant set med europæiske øjne. Og noget helt andet, så syntes jeg da ikke de er super billige, men heller ikke dyre.

0 0
Trentors 04-10-2013 13:30:08

Nej de er ikke større end Telenor. Hvis du skal kritiserer så gør det sagligt. Her listen over de største teleselskaber i verden:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_network_operators

3 er ikke med. Fordi de med deres 27,8 millioner kunder er LANGT under Telenors 150 og Telias 160. Ja de er langt større end TDC men i Danmark er de ikke med kun ca. 10% af markedet.

0 0
netfors 04-10-2013 11:22:43

De er måske ikke super billige. Men hvis man bor eller arbejder på den anden side af sundet, og gerne vil have en dk mobil, er ALLE de andre selskaber meget uinteressante? Så er man (Desværre) stavns bundet til 3 !!! :-/

0 0

Om brug af cookies