Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mød HTC´s nye ImageSense teknologi

Mød HTC´s nye ImageSense teknologi

HTC har med med deres brugerflade Sense 4,0, også skabt deres egen billedteknologi kaldet, ImageSense.

Teknologien bag ImageSense er ikke kun software mæssige forbedringer, det er også hardwaren der er blevet forbedret.

Teknologien er udviklet og produceret af HTC, og giver mange nye og spændende muligheder med HTC´s One X, som er den nye topmodel.

Hardwaren

Med HTC One X har HTC integreret deres egen billed chip, der giver en række forbedringer der sammen med kamera hardwaren, der også er blevet opdateret, skulle give enestående billeder.

Blandt andet er blænden (mængden af lysindfald) kommet helt ned på 2,0, hvilket vil sige at mængden af lys der kan komme ind igennem kameraets linse er forbedret med 44% i forhold til et kamera med et blænde på 2,4. One X er samtidig udstyret med en 28mm linse. Disse hardware forbedringer skulle være med til at give gode, skarpe kvalitetsbilleder.


Softwaren

Men det er ikke kun hardwaren der er blevet forbedret i HTC´s One X, også softwaren har fået en overhaling der giver spændende muligheder for at tage det perfekte billede.

Vælger du at optage HD-video med din One X, og syntes at nogle af de øjeblikke du filmer gerne måtte blive til et billede, så trykker du bare på kamera udløseren, og tager dermed et billede, og det er imens du fortsat optager din HD video. Dette kan også lade sig gøre under afpilning af den video du lige har optaget.

Holder du kamera udløseren inde, tager du ikke bare ét enkelt billede, mobilen bliver ved med at tager billeder indtil du slipper udløseren igen. Dermed får du mulighed for at vælge det bedste billede ud af en række på måske 5, 7 eller 10 billeder. Og fra du har åbnet kamera applikationen til du har taget dit billede går der kun 0,7 sekunder, autofokus tager nu kun 0,2 sekunder for at fokusere på dit motiv.

One X har også sin egen blitz, men den er heller ikke helt som de andre. Blitzens styrke afhænger nemlig af dit motiv, og hvor dit motiv befinder sig i forhold til hvor du står. Dette betyder at har du brug for blitz men motivet står tæt på dig, så er blitzens kraft skruet ned således du ikke får et overbelyst billede, og modsat skulle dit
motiv være langt væk.

Video delen i One X har også fået forbedringer, der betyder at optager du en video hvor der er meget bevægelse, så bliver videoen ikke en nær så rystende oplevelse som på tidligere HTC modeller. One X har nemlig en videostabiliseringsfunktion. Og går alting lidt for hurtigt for dig så kan du optage og afpille dine videoer i slowmotion.

Om alle disse features holder vand bliver spændende at se når One X, og de andre i HTC One familien kommer i butikkerne til April.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jramskov 01-03-2012 11:52:02

"Sammen med kameraets linse som kun er på 28mm giver det billeder med af høj kvalitet og med god dybdeskarphed."

Undskyld mig, men den sætning giver overhovedet ingen mening.

0 0
Kim 01-03-2012 14:02:34

Det lyder lidt som en selvmodsigelse. Men det er sikkert bare dårligt formuleret.

0 0
jramskov 01-03-2012 14:34:30

1. At linsen er på 28mm har intet at gøre med billedekvaliteten.

2. Hvad er god dybdeskarphed? Der menes sandsynligvis DOF (https://en.wikipedia.org/wiki/Depth_of_field), men alt efter hvilket objektiv du har og f-tallet, m.m., bliver den enten dybere eller smallere. Det ene er ikke bedre end det andet, det kommer helt an på hvad du vil med billedet.

0 0
Jacob Smidt 01-03-2012 15:10:50

Tekst er rettet, så der ingen misforståelser er. Tak for pointeringen :)

0 0
jramskov 01-03-2012 15:34:51

Det er bedre, men der er stadigt problemer.
At det er en 28mm linse giver ikke en bedre billedekvalitet end hvis den var 30mm ;)

0 0
Bjarke Hansen 01-03-2012 17:48:52

og er man nu sikker på den er 28mm? For det kræver jo at det stortset er fullsize sensor for bare at have en nogenlunde hvidvinkel som kræves på en mobiltelefon.. de 28mm er nom omsat så det svarer til 28mm med et fuldsize sensor... mobil linser er nok kun omkring 2mm

0 0

Om brug af cookies