Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Moderne folkekirke - støtte via SMS

Moderne folkekirke - støtte via SMS

Den danske folkekirke er med på noderne. En ny SMS tjeneste gør det muligt at støtte det kirkelige arbejde via SMS.

Det eneste du skal gøre er at skrive ordet ”kollekt” i en SMS besked, som du sender til 1277. Så støtter du kirken med 25 kroner.
Det eneste du skal gøre er at skrive ordet ”kollekt” i en SMS besked, som du sender til 1277. Så støtter du kirken med 25 kroner.

Havde du glemt at medbringe tegnebogen, da du var i kirke i julen? Eller har du bare lyst til at spytte lidt ekstra i kirkebøssen som bidrag til det kirkelige arbejde? I så fald er det bare frem med mobilen. Med den kan du per SMS støtte kirken med 25 kroner eller mere.

Kollekt er navnet på en gammel skik fra Jesu tid, som betyder, at man deler ud af sit overskud. Og den ældgamle kirkelige tradition består stadig den dag i dag – selvom der næppe var nogle for bare 1.000 år siden, der ville have haft fantasi til at forestille sig, at det en dag ville komme til at foregå via SMS.

Sådan gør du

Har du lyst til at støtte det kirkelige arbejde behøver du således ikke engang at bevæge dig ud af døren. Med mobilen ved hånden, har du alt, hvad du skal bruge.

Det eneste du skal gøre er at skrive ordet ”kollekt” i en SMS besked, som du sender til 1277. Så støtter du kirken med 25 kroner.

Når du sender din besked, får du en SMS retur, som du skal godkende. Først herefter bliver de 25 kroner automatisk trukket på din telefonregning. Det er din garanti for, at du giver til det formål, du ønsker at støtte.

Du kan også give 50 eller 100 kroner til kirken. Hvis du ønsker det, skal du skrive 50 eller 100 efter ordet ”kollekt”.

Bestem selv hvem du vil støtte

Du kan give 25 kroner til kirkens arbejde generelt, men du kan også vælge at støtte enkelte kirkelige organisationer, som du synes gør et særlig godt stykke arbejde.

I så fald skal du, efter ordet ”kollekt”, lave et mellemrum og skrive koden på den organisation, du vil give et bidrag. Koderne på de forskellige organisationer findes i en folder, som ligger rund omkring i landets mange kirker. Folkekirkens Nødhjælp har eksempelvis koden ”FKN”, mens Kristeligt Forbund for Studerende har koden ”KFS”.

Alle kan støtte

Alle danske teleselskaber har besluttet at være med i tjenesten. Det betyder, at alle mennesker med et dansk mobilabonnement har mulighed for at give deres bidrag.

Her på Mobilsiden.dk er vi glædeligt overraskede over at se, at den danske folkekirke har fulgt med udviklingen. Danskerne vil gerne støtte gode sager, men vi er ikke så gode til at komme ud af røret. Derfor er det ideelt, at vi har mulighed for at hjælpe ved at sende en SMS fra mobilen – den er med os overalt – i hjemmet, på arbejdet og på farten.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies