Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Monsterregning for mobilt bredbånd

Monsterregning for mobilt bredbånd

130.000 kostede det en dansker at bruge det mobile bredbånd på ferien. EU indfører nu loft over forbruget.

Uvidenhed om prisen for at bruge det mobile bredbånd i udlandet kan gå hen og blive en endog meget dyr fornøjelse.

Det har Henrik Biehl måtte sande. En ferietur til Malaga i Spanien resulterede i en kæmperegning på 130.000 kroner for internet brugt på turen.

Henrik Biehl havde blandt andet ladet sine børn se film på nettet, gå på Youtube og spille spil via det mobile bredbånd.

EU griber ind

Henrik Biehl havde fået det mobile bredbånd af sin nu tidligere arbejdsgiver.

Men havde ingen idé om, hvor meget det koster at bruge bredbåndet i udlandet.

"Jeg synes ikke selv, at jeg kunne gøre noget. Det eneste jeg fik at vide, når jeg loggede på, var, at jeg skulle være opmærksom på, at der var en anden pris end derhjemme, men jeg fik ikke noget at vide om, hvor stor forskellen var," siger Henrik Biehl til TV 2 Nyhederne.

EU har nu grebet ind over for teleselskaberne og har lagt et loft på 450 kroner før telefonbindelsen afbrydes.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TJ 25-03-2010 10:56:19

Mit indlæg handlede IKKE om hvem der i givet fald skulle betale regningen. Men om de vandvittige priser på download på mobilen Men i synes måske at at det er en OK pris = 130.000 kr for at downloade 1 film og surfe på nettet den uge man er på ferie - Det er jeg bestemt ikke enig i - Hvad ville det samme koste hjemme på PC / mobil ? Til sammenligning ! Jo = abonnementet + 0kr ! Hvad er det, i synes der berettiger den højere pris ? Er det fordi der er en roaming over andet net, at den pris er helt OK ???

0 0
Mad_Viking 25-03-2010 07:54:41

@TJ, Nu er det her jo i udlandet at det er sket. Og jeg tror ikke på at nogen af vores teleselvskaber kommer med en flatrate på data i udlandet. Og hvis de gjore ville den sikker koste en formue.

Ang. loft på data i udlandet:
"Kunder har indtil den 1. juni til at sætte et maksimalt månedligt beløb, de er villige til at betale for datatjenester, de kunder som ikke har gjort det inden 1. juni, vil automatisk blive tildelt et beløb svarende til 50 euro (cirka 370 kroner).
Endvidere er operatørene pålagt at sende en besked til kunden, når de har brugt 80 procent af deres tildelte beløb. Når de rammer 100 procent vil der blive lukket for brugen af datatjenester."
Se: http://www.mobilsiden.dk/?aId=10931

Personligt menere jeg at han selv skal betale. Næsten alle nyhedsmedia skriver om at priserne i udlandet er meget højre end i Danmark. Så der burde ikke være en dansker tilbage som ikke har hørt det!

0 0
Stefan 24-03-2010 17:07:19

Ja min personlige holdning er nu engang at han burde tvinges til at æde regningen selv. Jeg tror han har tænkt "ingen kvaler, chefen betaler" og så kastet hovedet under armen. Som TJ siger så er det jo pisse dyrt at snakke i mobil i udlandet... Det ved alle. Og man får også en SMS med oplysninger omkring dette. Og de gange jeg har modtaget sms'erne med oplysninger i udlandet, har der også stået trafiktakst på, så han burde have vidst det.

Det sagt, så syntes jeg også der burde være et loft hvor den så lukker forbindelsen, bare for at man ikke spilder for mange penge.

Men når vi så tager det i betragtning, så kan jeg slet ikke fordi hvorfor man skal have bærbar og 3G modem med på en ferietur med familien til MALAGA!
Der er noget galt i mine ører. Evt. kunne de købe noget 3G taletidskort af en art og bruge det dernede.

0 0
TJ 24-03-2010 15:49:06

Tænk hvis vi skulle tilbage til at sidde og tælle MBite når vi surfer på PC også. Her kører alle på Flat Rate idag og mængden af download ligegyldigt - det samme skal vi selvfølgelig også have på Mobilt bredbånd, ikke noget med forbrug af MB - politikerne må snart træde i karakter, mobilselskaberne slagter ikke selv "guldkalven" før de får kniven på struben

0 0
Mobil SUPER User 24-03-2010 14:58:01

Folk ved udemærket godt hvor dyrt det er at bruge sin telefon i udlandet, den kommer frem og fortæller ham at det er andre takster, at han så ikke engang overvejer lige at klikke ind på sin udbyders side og se hvad prisen er så fortjener han den regning!

Så det i nyhederne på tv hvor han sagde hans børn brugte det til at se film over nettet på youtube som f.eks. Dødens gab tror jeg vidst han sagde det var de så, og så vidt jeg ved kan man da ikke lovligt streame film uden at betale for filmnene, så medmindre de gjorde det kunne det da være teleselskabet skal se hvad han har brugt de mange mb da det jo kunne være piraterier indblandet ;)

0 0

Om brug af cookies