Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Moto G (2. gen) modtager nu Android 6.0 Marshmallow

Moto G (2. gen) modtager nu Android 6.0 Marshmallow

Ejere af Motorola Moto G (2. generation) kan i disse dage nu glæde sig over at modtage den store Android-opgradering til version 6.0 Marshmallow.

Den seneste Android-version, Marshmallow, breder sig med meget langsomme skridt til flere og flere Android-smartphones. Nu er turen kommet til sidste års prisvenlige smartphone fra Motorola, nemlig 2. generation af Moto G.

Læs også: Android Marshmallow runder lille milepæl

Det fremgår af nogle såkaldte udgivelsesnoter fra Motorola, hvor alle nyhederne i Android-versionen og fremgangsmåder for installationen af den kan findes. En bruger på hjemmesiden reddit følger op på den og skriver, at Marshmallow er på vej til fire varianter af 2. generations Moto G, som er:

  • XT1063: Global GMS-udgave
  • XT1064: GSM-udgave i USA/Canada
  • XT1068: Global GSM- og dual-SIM-udgave (solgt i Danmark)
  • XT1069: GSM- og DTV-udgave i Brasilien
Det er disse fire varianter, der nævnes eksplicit af brugeren på reddit, men samtidig skriver han også i en kommentar, at opgraderingen også er ude til 4G-varianterne. Den danske 4G-variant, XT1072, nævnes ikke blandt de fire varianter, så det er endnu lidt usikkert, om softwaren er ude til denne herhjemme.

Læs også: Android 6.0 kan nu beta-testes til Samsung Galaxy S6

Sikkert er det i hvert fald, at opgraderingen er en stor en af slagsen, da den fylder hele 464,2 MB, som kan hentes ”over the air” - altså over mobildata eller WiFi uden brug af en pc. Du skal blot vente på, at du modtager en notifikation om, at den er klar til download. Alternativt kan du selv foretage et tjek efter tilgængelige opgraderinger ved at klikke ind i Indstillinger » Om telefonen » Systemopdateringer.

Motorolas hjemmeside fremhæves nedenstående som nogle af nyhederne i Android 6.0 Marshmallow:
  • App Standby: Med App Standby reduceres batteriforbruget drastisk ved at putte apps, du bruger sjældent, i en dyb søvn, så de ikke længere sluger al strømmen.
  • App-tilladelser: Android 6.0 Marshmallow giver fuld kontrol over, hvilke tilladelser apps må få adgang til. Hvis du ikke vil have, at f.eks. Facebook har adgang til dine kontaktpersoner, kan du nægte appen adgang til det.
  • microSD-kort som intern lagerplads: Hvis du har et eksternt microSD-kort i din Moto G, kan du i Android 6.0 Marshmallow slå den eksterne lagerplads sammen med den interne, så du kan opbevare flere apps og indhold på hukommelseskortet som var det telefonens interne lagerplads.
  • Now on Tap: Google Nu-tjenesten er i Marshmallow udvidet med funktionen Now on Tap, som kan åbnes i hvilken som helst app på telefonen ved at holde Hjem-knappen nede. Den bringer nyttig info om alt, hvad du vises på din skærm, f.eks. links til biografbilletter til en film, hvis Now on Tap åbnes i en SMS-samtale, hvor filmen nævnes.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies