Motorola boomer med fordobling af mobilsalg

Den amerikanske mobilkæmpe vender skuden og genvinder styrke med mere end 100 procents fremgang på et år.

Motorola boomer med fordobling af mobilsalg

For Motorolas hårdt prøvede ledelse er de seneste tal opløftende læsning. Af denne fremgår, at Motorola solgte 10 millioner mobiltelefoner i seneste kvartal 2014 – en fremgang på 118% i forhold til samme periode i 2013.

Hvorvidt succesen grunder i Motorolas G, X eller E serie fremgår ikke af regnskabet, men Motorolas Moto G gode egenskaber til en meget budgetvenlig pris er utvivlsomt en del af opskriften bag de gode tal.

Læs også: Motorola Mobility officielt opkøbt af Lenovo

Alt er dog ikke rosenrødt i det seneste regnskab, hvor nogle røde tal stadigt optræder siden Lenovo overtog forretningen i udgangen af oktober 2014. Således må Motorola notere et tab på 89 millioner USD, eller over 585 millioner kroner, i 2014’s seneste tre måneder.

Der er dog stadigt optimisme at spore i regnskabet, for den markante vækst øgede omsætningen med 1,9 milliarder USD (12,5 milliarder kroner). For Mobile Business Group, som inkluderer både Lenovos og Motorolas aktiviteter i mobilbranchen, er målsætningen af bringe sorte tal på bundlinjen inden for de næste 4 til 6 kvartaler.

Historiens videre forløb

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. mobilsiden har holdt fast i temaet. 10/1/2015 gik vi videre med en artikel med tematikken Motorola vender tilbage til Kina – Du kan læse det videre forløb her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.