Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorola fyrer igen

Motorola fyrer igen

Motorola fyrer endnu engang ansatte, og ledelsen forklarer om risici og omkostninger ved Googles opkøb af Motorola Mobility.

Motorola Mobility er ved at blive en del af Google, hvilket også medfører fyringer af omkring 800 medarbejdere. Dette er dog blot den seneste fyringsrunde, viser et dokument, som er indgivet til U.S. Securities and Exchange Commission.

Der skal fyres folk i begge selskabets forretningsdivisioner, Mobile Devices og Home, samt folk med forskellige koncernfunktioner, oplyser Motorola.

Tilbage i 2009 fyrede Motorola over 3.000 ansatte og i 2010 fulgte 1.000 yderligere, og i år er der allerede røget 700 ansatte. Så der bliver “renset godt ud”.

Googles opkøb af Motorola

Samtidig med fyringsrunden blev offentliggjort løftede Motorola også lidt af sløret for, hvordan den forestående aftale med Google vil påvirke bundlinien.

Når handlen gennemføres, så har Motorola brugt små 50 millioner kroner på ydelser fra investeringsbanker, og skal yderligere betale salærer for 228 millioner. Der har også været omkring 49 millioner kroner på juridiske udgifter m.v. i forbindelse med fusionen.

Motorola er blevet sagsøgt i 16 class-action-søgsmål fra aktionærer, som er utilfredse med aftalen med Google.

Virksomheden forventer dog stadigvæk, at opkøbet fuldføres i slutningen af i år eller starten af næste år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies