Motorola giver Apple et 3G-dunk i nødden

Motorola har fået medhold i, at Apple har overtrådt et 3G-patent i både iPhone og iPad. Kendelsen kan dog blive omstødt i sensommeren.

Motorola giver Apple et 3G-dunk i nødden

Patentkrigen imellem mobilproducenterne lever i bedste velgående, og nu er Motorola blevet tildelt en foreløbig sejr over konkurrenten Apple.

Det Google-ejet selskab har således fået medhold i en klage over brug af 3G-teknologi i iPhone samt iPads med simkort, skriver pcmag.com.

Afgørelsen kan imidlertid nå at blive omstødt. Den endelig dom forventes at falde i sensommeren, og får Motorola stadig medhold, skal Apple indgå en licensaftale.

Dette kan måske blive hjulpet lidt på vej af lovgivningen. Ifølge pcmag.com kan et firma blive tvunget til at tilbyde en ‘rimelig’ patentaftale, hvis der er tale om en essentiel teknologi for branchen.

Denne såkaldte FRAND-regel (fair, reasonable and non-discriminatory) skal sikre, at et selskab ikke misbruger centrale patenter, og Motorola er tidligere blevet beskyldt for at kræve ublu licensaftaler. EU har også Samsung i kikkerten for at gøre selvsamme.

Læs også:
Baggrund: Hvad betyder patent- og varemærkebeskyttelse 

Fortællingen fortsætter

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 18/4/2012 kom den efterfølgende historie med artiklen om Motorola Defy Mini – nu er den her – Artiklen kan du læse her her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.