Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorola ikke inde i varmen hos teleselskaberne

Motorola ikke inde i varmen hos teleselskaberne

Motorola er tilbage på det danske marked. Men teleselskaberne er ikke udpræget begejstrede for deres produkter, og man skal lede længe efter en Motorola-mobil på deres hylder.

Det er koldt udenfor, og det er det også for Motorola. De er nemlig endnu ikke blevet lukket ind i varmen hos de største danske teleselskaber.

Motorola har, efter mange års fravær på det danske marked, i år sendt to nye mobiler ud til de danske forbrugere.

Først Motorola Defy i starten af året, der er en hårdfør smartphone, populært kaldet en håndværker-mobil. Og her i efteråret Motorola Atrix, der er en dual-core, highend-mobil.

Motorola Defy findes kun på hylderne hos Telia.
Motorola Defy findes kun på hylderne hos Telia.

Upopulær håndværker-mobil

Af de fire store danske teleselskaber har kun Telia valgt at tage Defy ind.

Her har Defy solgt nogenlunde, men ikke prangende, fortæller salgschef Michael Bech, Telia.

-”Den adskiller sig ved at være en hårdfør smartphone. Det er der masser af håndværksvirksomheder, der har brug for,” siger han til Mobilsiden.dk.

Men den opfattelse deler de andre teleselskaber ikke.

-”Det er ikke vores indtryk, at folk efterspørger Defy. Og det er relativt dyrt for os at tage et enkelt produkt fra Motorola ind, fordi mærket er relativt ukendt, for alle andre end dem, der kan huske mange år tilbage til de første mobiltelefoner,” fortæller Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC.

Hos 3 oplever kommunkations-medarbejder Mette Christiansen, at håndværker-kunderne i højere grad bruger en smartphone med en plastik-bumper, end en decideret håndværkermobil.

Motorola Atrix kommer muligvis ikke på hylderne hos nogen af de fire store teleselskaber.
Motorola Atrix kommer muligvis ikke på hylderne hos nogen af de fire store teleselskaber.

Arix er ikke specielt interessant

I slutningen af august blev det annonceret, at Motorola Atrix kommer til Danmark i oktober. Men indtil nu ser det ud til, at teleselskaberne forholder sig ret skeptiske over for Atrix.

Telenor melder klart ud, at de ikke tager Atrix ind, mens TDC og Telia umiddelbart heller ikke vil have Atrix på hylderne.

-”Der er ikke noget specielt, der gør Atrix uinteressant, men der er heller ikke noget, der gør den specielt interessant,” forklarer Morten Steen Jensen, TDC.

Michael Bech fra Telia bakker ham op.

-”Det er småting, der er specielt på Atrix, og der er ikke noget, der er outstanding,” siger han til Mobilsiden.dk.

Hos 3 er de stadig igang med at teste, og vil ikke udelukke, at Atrix kan komme ind i varmen.

Motorolas udfordring

De fleste teleselskaber er dog enige om, at hvis Motorola vil ind på det danske marked igen, skal de gøre en indsats.

-”Hvis vi skal indgå i et samarbejde med Motorola, så skal de vise en vilje til at markere sig på markedet,” siger TDCs indkøbschef, Morten Steen Jensen.

Samtidig understreger han, at produkterne skal differentiere sig, fra de andre produkter på markedet.

Hos Telia mener man også, at Motorola skal investere, hvis de vil være med igen.

-”Det er en udfordring, at Motorola er ny på markedet. De skal bruge nogle flere marketingskroner på at komme ind i folks bevidsthed igen,” siger Michael Bech, Telia.

Hos 3 er de dog mere åbne for Motorola, og mener ikke, at de etablerede producenter nødvendigvis har en fordel.

-”Hos os er vi meget opmærksomme på, at man aldrig er bedre end ens sidste produkt,” forklarer Mette Christiansen.

Alle teleselskaberne kan dog blive enige om én ting: Fremtiden ser spændende ud.

-”Det er i hvert tilfælde interessant at se en gammel spiller melde sig på banen igen. Det bliver interessant at se, om de kan stå distancen,” slutter Morten Steen Jensen.

Læs også:
Motorola Atrix - Motorolas comeback? (mobiltest)
Google: Derfor købte vi Motorola

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Claus Kurtzmann 21-10-2011 12:31:11

Motorola ville have Atrix ud i DK og sendte handsets ud til forskellige testere, bla. mobilsiden.dk, men siden er der ikke rigtigt set noget til telefonen.

Ved I om Motorola simpelthen har opgivet at få telefonen på det danske marked?

Det undre mig at selskaberne ikke mener der er noget nyt i Atrix 4G. Det åbenlyse ville vel være at TDC og Telia tog telefonen ind i sortimentet, da de netop har åbnet for 4G netværket. Desuden vil jeg personligt mene at webtop funktionaliteten i Atrix, er noget at det mest markant nytænkning vi har set lanceret i DK, de senest 2 år, så at udtale at motorola ikke bibringer noget nyt, syntes jeg virker som om man ikke har sat sig ordentligt ind i produktets funktionaliteter.

0 0
Jake 22-09-2011 09:23:20

Teleselskaberne mener at Motorola skal differentiere sig for at slå igennem. Men de leverandører der bruger Android har ingen mulighed for at differentiere sig. LG, HTC, Samsung, Motorola, etc leverer det samme, en plastic-fantastic monoblock touch mobil med et styresystem hvor man får samme oplevelse ved at købe en ZTE som en Samsung Galaxy. Nokias Anssi Vanjoki havde ret da han påstod at bruge Android var det samme som at ..... i bukserne. Med Meego og N9 som nyt benchmark bliver Android overflødigt og irrelevant inden årets udgang.

0 0
John 23-09-2011 01:54:57

Ja, for med den store opbakning som Stephen Elop har vist Meego, så skal det nok blive en succes og gøre Android overflødigt inden årets udgang :)
Meego bliver softwarens svar på Lumigon.

0 0
Cebastian 21-09-2011 17:04:58

Nu hvor Google opkøber Motorola Mobility. Det betyder jo Google kan producerer deres egne smartphones via Motorola. Så hvis de fremtidige Nexus Mobiler bliver fra Motorola, så må det danske markede da åbne op for Motorola. For jeg er da sikker på der er en del interesse for ren Android. Udover det har Google jo været fornuftig nok til at komme med rigtig godt hardware siden Nexus One, og tegner sig rigtig godt til Nexus Prime. Jeg er enig i, at det bliver interessant i fremtiden :)

0 0

Om brug af cookies