Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorola lancerer prisvenlig Moto E3 med HD-skærm

Motorola lancerer prisvenlig Moto E3 med HD-skærm

Det Lenovo-ejede Motorola løfter sløret for producentens billigste smartphone: Moto E3, der i mekanikken er tæt på identisk med sidste års Moto G.

Da Motorola debuterede Moto E-serien tilbage i 2014, efter Moto G-serien blev lanceret året forinden, fik du pludselig langt mere for pengene ved køb af budgettelefoner, og de to serier blev således straks en salgssucces.

Sidenhen har Motorola hvert år opgraderet begge serier med bedre specifikationer uden at ændre for meget på priserne, og det gælder også i år. Motorola lancerer nemlig 3. generations Moto E, der har fået navnet Moto E3, lige som 4. generations Moto G også fik skiftet navn til Moto G4.

Læs også: Lenovo lancerer Moto Z og Moto Z Force med smarte moduler

Målet med Moto E3 er fortsat det samme: For en meget overkommelig pris får du en smartphone, der klarer de fleste af dagens gøremål uden problemer - særligt fordi det meste af mekanikken og teknikken i den nye Moto E3 er blevet bedre.

Med dimensionerne 142,1 x 72,4 x 11,6 mm er Moto E3 først og fremmest blevet en del større (12,2 mm højere, 5,6 mm bredere og 0,7 mm tyndere), hvilket skyldes den større skærm på nu 5” i forhold til sidste års 4,5”. 2. generations Moto E kom med en noget lav opløsning på 540 x 960 pixel, men denne er heldigvis skruet op til en HD-opløsning bestående af 720 x 1.280 pixels, så alt fremstår lidt skarpere.

Af mekanik byder den nye Moto E3 på en Snapdragon 410-processor med fire kerner på 1,4 GHz, der er en fornuftig opgradering i forhold til 3G-modellen af Moto E fra sidste år med Snapdragon 200, men til gengæld identisk med 4G-udgaven.

Læs også: Er Moto Z Play på vej?

Hvor Moto E fra i fjor kun kom med 1 GB RAM sammen med 8 GB lagerplads, har du nu også muligheden for bedre konfiguration med 2 GB RAM og 16 GB lagerplads. Skulle det ikke være nok, kan du som altid udvide lagerpladsen med et eksternt microSD-kort.

Også batteriet får en større opgradering fra 2.390 mAh til 2.800 mAh, så du har rigeligt strøm til en dags brug eller to med den strømbesparende processor.

Stor opgradering af kameraerne

De billige Moto E-smartphones prøver ikke på nogen måde at være en kameramobil med de lave priser, som telefonerne har. Alligevel giver Motorola nu den nye Moto E3 en stor opgradering på netop kamerafronten, hvor der er hentet sidste års kameraudstyr fra Moto G.

Det betyder, at bagkameraet på blot 5 megapixel med en blænde på f/2.2 bliver til et ganske fornuftigt på 13 megapixel for en høj detaljegrad, der kommer med en blænde på f/2.0 og to LED-blitz. VGA-frontkameraet bliver samtidig til et 5 megapixel kamera, så du kan tage selfies af væsentlig højere kvalitet.

Læs også: Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Ud over kameraerne er så godt som alle ovenstående specifikationer faktisk identiske med sidste års Moto G, hvilket vidner om de teknologiske fremskridt, der sker på blot et år.

Pris og tilgængelighed

Lige som det har været tilfældet med de dyrere Motorola-telefoner fra i år, er denne nye Moto E3 også lanceret i god tid, før den rent faktisk er til at få fat på. Motorola har endnu ikke meldt en dansk pris og tilgængelighed ud, men disse oplysninger er til gengæld offentliggjort i Storbritannien.

Læs også: Motorola lancerer en endnu billigere Moto G4 Play

Her vil den blive sat til salg i september måned med en vejledende pris på kun £99. Dette svarer direkte til 890 kroner. Den danske pris bør ikke blive meget anderledes end denne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies