Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorola: Samsungs 'Always On'-funktion er stjålet fra os

Motorola: Samsungs 'Always On'-funktion er stjålet fra os

Samsungs Always On-funktion i bl.a. Galaxy S7 og den nye Galaxy Note 7 er stjålet fra Motorola, og det udløser brok fra sidstnævnte producent på Twitter.

Sådan ser Active Display ud på Moto Z, som Samsung ifølge Motorola har stjålet.
Sådan ser Active Display ud på Moto Z, som Samsung ifølge Motorola har stjålet.
Foto: Twitter.com (@Moto_USA)

Da Samsung lancerede Galaxy S7 og Galaxy S7 edge tilbage i februar måned sidste år, var en af de mange nyheder funktionen ’Always On’.

Funktionen holder, som navnet indikerer, AMOLED-skærmen konstant tændt i en sort baggrundstilstand, hvor klokken, notifikationer og andre oplysninger kan vises uafbrudt uden at bruge store mængder af strøm.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 - Årets bedste [TEST]

I år har Samsung forbedret Always On yderligere med den nye Galaxy Note 7, og det ser Motorola som en anledning til at gøre Samsung opmærksom på, hvem der ifølge dem rent faktisk står bag den smarte funktion.

Motorola hævder nemlig i et tweet, at Always On-funktionen er tyvsjtålet fra dem, som i 2013 lancerede den første Android-telefon, Moto X, med funktionen kaldet Active Display. Med et billede af funktionen vist frem med den nye Moto Z skriver producenten følgende i tweetet:

"I hvilken galakse er det okay at stjæle smarte funktioner fra konkurrenters telefoner?" Her kan der næppe være den store tvivl om, at tweetet er rettet mod Samsungs Galaxy-telefoner, der har Always On-skærmfunktionen. Dertil følger også hashtagget #TheOriginalAlwaysOnDisplay, men er det rent faktisk Motorola, der kan kalde sig skaber af idéen?

Her ses Nokia, Motorola og Samsungs tilgang til funktionen.
Her ses Nokia, Motorola og Samsungs tilgang til funktionen.
Foto: Nokiaworld.org, Technewscentral.co.uk og Androidce

Formentlig ikke, for Nokia har længe før haft netop sådan en funktion helt tilbage til 2009, hvor Nokia hittede med Symbian-styresystemet. Funktionen blev efterfølgende ført over i Nokia N9, da Nokia eksperimenterede med MeeGo-styresystemet. Da Nokia få måneder efter skiftede til Windows Phone-platformen, blev funktionen nok en gang bragt med under navnet 'glance screen'.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies