Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorola taber i stråletest

Motorola taber i stråletest

I en undersøgelse ligger Motorola klart i spidsen når det glæder mobilstråling. Hele ni af deres telefoner indtager de øverste pladser. Topscoreren er den nye SLVR L6.

I en undersøgelse ligger Motorola klart i spidsen når det glæder mobilstråling. Topscoreren er den nye SLVR L6.
I en undersøgelse ligger Motorola klart i spidsen når det glæder mobilstråling. Topscoreren er den nye SLVR L6.

Det amerikanske CITA (Cellular Telecommunications Industry Association) har gennemført en undersøgelse for at finde de mobiltelefoner, som udsender flest stråler.

Mobilstråling måles i såkaldte SAR-værdier (Specific Absorption Rate), som fortæller hvor stor en del af strålingen der optages i vores krop. I Europa er den tilladte SAR-værdi på 2 W/kg, mens den i USA ligger lidt lavere med 1,6 W7kg.

Topscoreren i testen, Motorola SLVR L6 stråler med 1,58 W7kg.

CITA har ikke kun lavet en liste over, hvilke telefoner der stråler mest, men også en liste over dem der udsender mindst stråling, og her er vinderen Audiovox PPC6601, som kun afgiver 0,12 W/kg.

Selv om Motorola ligger i front med strålingen, så har de også formået at få hele to modeller ind på listen over de modeller med mindst stråling. Det er modellerne MPx200 og Timeport L7089.

Hvis vi kigger lidt nærmere på de modeller, som sælges i Danmark, så ser vi at Sony Ericsson Z600 og Siemens S40 også ligger på listen over de telefoner, som stråler mindst!
Om stråling fra mobiltelefoner er skadelig for mennesker er endnu ikke bevist!

Læs mere og se listerne her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies