Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Motorolas foldbare mobil er på vej

Motorolas foldbare mobil er på vej

Motorola har bekræftet at deres første foldbare telefon kommer inden længe og kunne genopfinde RAZR'eren.

Foldbar Motorola RAZR koncept.
Foldbar Motorola RAZR koncept.
Foto: YouTube.com (TECHCONFIGURATIONS)

I januar måned skrev vi om en rygtet Motorola foldbar telefon, baseret på den klassiske RAZR-model. Det rygte kunne faktisk blive en realitet. Tech-siden Engadget har interviewet Motorola, hvor en række interessante informationer er dukket op.

Første og fremmest skulle Motorolas foldbare enhed komme "no later than everybody else in the market", altså ikke senere end alle andre på markedet. Nu har vi allerede set Huaweis Mate X og Samsungs Galaxy Fold lanceret, hvor førstnævnte kommer til sommer og sidstnævnte allerede til april. Så der kan altså ikke gå længe inden vi ser Motorolas første bud på en foldbare telefon. De afholder som regel et event til efteråret, så mon ikke vi der får en smagsprøve på den.

I interviewet med Engadget kom det også frem, at enheden får en lille skærm på ydersiden, som ikke kan foldes. Et nylig patentansøgning fra Motorola viser også en vandret foldemekanisme.

Motorola har testet forskellige skærmløsninger, men er stødt på problemer med de foldbare OLED skærme med plastik belægning:

"The fact that you’re touching that kind of display with your nails is scratching it. It has a short life right away, it starts dying the day you unpack it."

Siger Dan Dery, Motorolas vicepræsident for Global Product.

Motorolas bud på en foldbare telefon kunne blive anderledes end det vi hidtil har set.
Motorolas bud på en foldbare telefon kunne blive anderledes end det vi hidtil har set.
Foto: YouTube.com (TECHCONFIGURATIONS)

Skulle RAZR'eren blive en realitet, så er den et anden bud på en foldbar telefon. Hvor de allerede lancerede modeller går fra en smartphone til en tablet, så vil RAZR'eren være en smartphone, der kan gøres utroligt kompakt. En moderne udgave af den velkendte foldetelefon, men hvor det fysiske tastatur i stedet er skærm.

Vi ser flere og fleres retro-telefoner dukke op i nye udgaver, så det er slet ikke umuligt at Motorola prøver det samme. Spørgsmålet er om de kan få det til at lykkes. Personligt synes jeg det er det bedste bud på en foldbar telefon endnu, men det bliver spændende at følge udviklingen.

Læs også: Her er verdens første foldbare smartphone

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies