Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mozilla mobil er på vej - med Boot To Gecko system

Mozilla mobil er på vej - med Boot To Gecko system

Den verdenskendte browser Firefox kommer til at være en del af den kommende mobil fra Mozilla.

Mozilla kom til verden i 1998, og har udviklet den kendte og meget anvendte browser Firefox, nu er Mozilla undervejs med deres eget styresystem som er blevet kendt under navnet ”Boot to Gecko”.

Læs mere om Boot To Gecko her.

Udover at Boot To Gecko (B2G) er et webbaseret operativ system, så er det også på vej til forbrugerne, det skriver Amobil.no.

Ifølge hjemmesiden kommer den første mobil med systemet allerede i starten af 2013, dog med det i mente, at det er i Brasilien den udkommer.

Billigere end Android

Telefonerne der skulle komme på markedet, vil blive solgt til en ualmindelig lav pris set i forhold til dagens priser på Android enheder.

Mozilla-mobilen vil komme til at koste mindre end de nuværende billigste Android enheder, og efter sigende under navnet Telefónica Viva.

Dog vil mobilen ifølge en Mozilla ansat højst sandsynligt blive produceret af en af de nuværende Android producenter.

Ifølge en repræsentant fra mobilselskabet i Brasilien, som skal sælge telefonen, vil prisen lande i området af hvad vi ser Java-mobiler til på markedet i dag, altså under 2.000 kroner.

Du kan læse mere om Mozillas projekt på deres hjemmeside her.

Allerede fremvist

Projektet blev under Mobile World Congress fremvist på en Samsung Galaxy S II, hvor man har installeret systemet på enheden.

Således har det været muligt allerede tilbage i februar at se en demo af systemet.

Vi har fundet en af videoerne frem til dig, som kan ses herunder:

Hvad syntes du om alternativet til nutidens systemer? giv din mening om systemet i kommentarfeltet herunder

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Felorati 24-04-2012 12:50:41

Det er skrevet i HTML, men kan gøres lokalt. I stedet for at hente en app der er compileret til maskinkode, der downloader man HTML. Ligesom din browser fortolker HTML når du loader en hjemmeside, fortolker boot to gecko HTML'en, og den gør den offline.

Det er et virkelig spændende projekt, og kan forhåbentlig bane vej for, at man kan skrive en app til alle mobilsystemer ud fra en kode.

Min eneste anke er, at når HTML ikke bliver compileret, så kan det ikke køre lige så hurtigt som maskinkode, da det først skal fortolkes. Men hvis der er så stort et kræftoverskud i de moderne telefoner, kan det godt være at det ikke gør noget.

0 0
Henrik 23-04-2012 15:12:51

Operativsystemet er webbaseret, vil det så sige at man er tvunget til at have et data abb. ? Hvad så hvis man ikke har sådan et abb. vil telefonen ikke virke ? Kan man så ikke ringe fra den ?

0 0
Hest 24-04-2012 08:31:06

Udbyderne klapper da vist i hænderne. Så kan de tage betaling for hver knap du trykker på telefonen.

0 0
hellas7 23-04-2012 16:35:19

du ringer fra den ved at taste et telefonnummer og trykke på "call"

0 0
Henrik 24-04-2012 09:21:57

Hurra du klog din bæ, hvis du ikke kan svare, så lad andre om det..
Når jeg spørger om den virker uden data abb. så er det jo en grund .
Jeg vil vide om telefonen virker, hvis den ikke har data forbindelse, selve systemet er jo bygget op på Web, eller er det mig der tager fejl af Operativsystemet ?

0 0

Om brug af cookies