Mozilla og LG vil kæmpe sammen mod Apple og Google

Det forventes at Mozilla og LG på MWC vil offentliggøre et samarbejde, der skal bliver en konkurrent til Apple og Google.

Mozilla og LG vil kæmpe sammen mod Apple og Google

Mozilla ønsker at få andel i markedet for mobile operativsystemer. Det skal ske med deres eget operativsystem, Boot to Gecko(B2G). Men for at systemet kan få succes, er det alt afgørende, at udviklerne vil lave applikationer til det nye system.

Mozilla ventes derfor, at offentliggøre deres Mozilla Marketplace på MWC-messen i næste uge.

Samtidig vil Mozilla og LG annoncere et samarbejde, der skal munde ud i en smartphone, der er målrettet til udviklerne af apps til Mozillas nye operativsystem. Det bekræfter en kilde overfor Extreme Tech.

Har Mozilla en chance?

Hvorfor tror Mozilla de har en chance mod mastodonter som Apple og Google, tænker du nok?

Svaret er ifølge Mozilla simpelt: Boot to Gecko er en åben platform, der basalt set, er en mini-udgave af Linux. Det giver blandt andet Teleselskaberne mulighed for, at udvikle deres egne ”Marketplaces” med applikationer efter eget valg til smartphones og tablets.

Som billedet er i dag, styrer teleselskaberne ikke, hvordan deres netværk anvendes. Det er helt op til store firmaer som Apple og Google.

Mozilla håber, at teleselskaberne vil tage det nye system til sig, for at de kan opnå større indflydelse, på anvendelsen af deres eget netværk.

Kilde: Extreme Tech

Det næste i sagen

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden gik videre med historien. 22/2/2012 gik redaktionen videre og fulgte op med en vinkel på Afstemning: Er der plads til Panasonic Eluga? – Læs videre her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..