Mozilla skrinlægger Firefox OS

Firefox OS er fra Mozillas synspunkt dødt, indenfor et par måneder stoppes al udvikling og support for styresystemet.

Mozilla skrinlægger Firefox OS

I en email til udviklere, har Mozilla forklaret at de “afslutter udviklingen af Firefox OS til smartphones efter release 2.6”, ligeledes vil de ikke acceptere nye Android, Desktop og Tablet apps til deres markedsplads efter den 29 marts. Apps specifikt til Firefox OS vil blive accepteret indtil “en gang i 2017”, så platformen er muligvis ikke helt død, men fokus bliver flyttet væk fra telefoner.

Læs også: Firefox OS breder sig

Firefox OS er et open source styresystem og dør formentlig aldrig helt, ej heller til mobiltelefoner, men efter denne udmelding er det nok meget sandsynligt at vi ikke ser flere kommercielle smartphones på markedet, og den interesse der har været, vil formentlig køle af.

Læs også: Firefox OS på vej til iOS

Firefox OS er ikke andet end et par år gammelt, men med udgangen af maj, vil Mozilla flytte al mandskab til andre arbejdsområder, blandt andet for at fokusere på Internet of Things og hvordan de kan bruge deres erfaringer fra Firefox OS i kommende projekter.

Kilde: The Next Web

Opdatering:

Vi kunne ikke gøre andet end at fastholde fokus. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 4/2/2016 rettede vi nyt fokus på sagen med et indlæg om Sony: Næste års topmodeller får vores dual-kameraKlik her for at læse artiklen.. Seneste nyt om emnet finder du her.