MP3-afspillerne skal spille lavere musik

Lydniveauet i MP3-afspillerne skal sænkes ved lov. Ti millioner europæere står allerede til permanent høretab på grund af høj musik.

MP3-afspillerne skal spille lavere musik

Musikken i MP3-afspillerne er for høj, og inden længe vil der blive fastsat et maksimum for volumeknappen.

Ifølge Business.dk vil EU-Kommissionen således sætte en grænse på 100 decibel for de populære musikafspillere. Der skal dog være en præinstalleret grænse ved 85 decibel, som brugeren selv skal slå fra for at få 100 decibel ud af høretelefonerne.

I dag sender nogle MP3-afspillere på markedet helt op til 120 decibel ud, hvilket svarer til lydniveauet, når et jetfly letter.

Ti millioner europæere får permanent høretab

EU-Kommissionens ønske tager udgangspunkt i en rapport, som har vist, at op mod 10 millioner mennesker i EU står til at få permanent høretab, fordi de har lyttet til for høj musik i for lange perioder.

Alene i Danmark ventes salget af MP3-afspillere at runde 550.000 eksemplarer i 2009.

Forslaget sendes i to måneders høring i januar og ventes at blive lov i foråret.

Opfølgning på sagen

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 18/12/2009 pustede redaktionen nyt liv til historien med et indlæg omkring Jabra Cruiser – trådløs musik og samtale i din bil (produkttest) – Forstættelsen i sagen kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..