Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mulig iPhone 7 med berøringsfølsom home-knap spottet

Mulig iPhone 7 med berøringsfølsom home-knap spottet

Apple skifter home-knappen ud med en berøringsfølsom af slagsen, der beholder samme placering, men i stedet er helt plan med glaspanelet, lyder nyt rygte.

Rygterne om den kommende iPhone 7 er mange, og de stikker ofte i vidt forskellige retninger. Et af de lidt anderledes rygter gik i april måned på, at Apple vil ændre på den næsten ikoniske, runde home-knap.

Hvad angår formen forbliver den rund, men den bliver nu integreret i frontpanelet, så den ikke længere er en egentlig knap med bevægelse i, men derimod et berøringsfølsomt område, der registrerer tryk.

Læs også: iPhone 7 får farven deep blue i stedet for space grey

Siden det oprindelige rygte har der ikke været flere oplysninger, der har kunne bekræfte ændringen. Nu dukker to billeder dog op fra hjemmesiden Mobipicker - dog af noget tvivlsom kvalitet - som angiveligt viser den kommende iPhone 7 frem forfra.

Disse to billeder skulle angiveligt vise den nye home-knap frem i iPhone 7, der er integreret i glasset.
Disse to billeder skulle angiveligt vise den nye home-knap frem i iPhone 7, der er integreret i glasset.
Foto: Mobipicker.com

På billederne ses det, at home-knappen nu er helt plan med resten af fronten kun omkredset af en tynd metalring, der giver et fingerpeg om, hvor knappen er, når man ikke kigger på den. Hvis billederne af den nye ’knap’ viser sig at være den ægte vare, skal du derfor sige farvel til det solide klik, der altid har været i Apples home-knap.

Netop det at der er så meget bevægelse i home-knappen har givet anledning til mange reparationer hos Apple, da sådanne bevægelige dele naturligvis slides til over tid. Det problem kan Apple være foruden, hvis en berøringsfølsom knap introduceres.

Læs også: Ny salgsrekord med iPhone 7 lurer under overfladen

En berøringsfølsom home-knap skjult under glasset giver dog en anden udfordring: aflæsning af fingeraftryk. Heldigvis for Apple lancerede Qualcomm sidste år teknologien Sense ID, som netop har til formål at afhjælpe det problem.

Sense ID bruger nemlig ultralyd til at scanne fingeraftryk, hvilket fungerer under de fleste hidtil umulige materialer: glas, safir, metal, aluminium og plastik. Det er dog endnu uvist, om Apple overhovedet kommer til at benytte denne teknologi, men muligheden er der under alle omstændigheder.

Som altid skal slørede, kinesiske spionfotos som disse tages med et gran salt, da det hurtigt kan vise sig, at det blot er en ukendt kinesisk telefon, der er fanget under produktionen og forvekslet med en kommende iPhone. Der er derfor ikke andet for end at se tiden an og se, om der begynder at tegne sig et billede af, at home-knappen bliver gjort berøringsfølsom.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies