Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Musik fra PLAY er ulovligt på mobilen og mp3-afspilleren

Musik fra PLAY er ulovligt på mobilen og mp3-afspilleren

Du må lytte, men ikke kopiere, siger ophavsretsloven. Vil du overholde reglerne, må beskyttelsen på sange fra TDCs tjeneste PLAY ikke omgås, hvis formålet er at kopiere musikken til mobiltelefonen eller mp3-afspilleren.

<p><strong>FAKTA:</strong> Sange hentet via PLAY har tre væsentlige begrænsninger for kunderne. 1/ Musikken virker kun på den computer, de er hentet på. 2/ En sang kan afspilles max. 50 gange og kun i cirka én måned. 3/ Musikken kan hverken brændes på CD eller overføres til mobilen eller mp3-afspilleren.<br /><br />PLAY findes på <a href=tdc.dk/play

" />

FAKTA: Sange hentet via PLAY har tre væsentlige begrænsninger for kunderne. 1/ Musikken virker kun på den computer, de er hentet på. 2/ En sang kan afspilles max. 50 gange og kun i cirka én måned. 3/ Musikken kan hverken brændes på CD eller overføres til mobilen eller mp3-afspilleren.

PLAY findes på tdc.dk/play

Den såkaldte DRM-beskyttelse på sange fra PLAY, må kun brydes, når sikringen forhindrer dig i at lytte til musikken - det kan f.eks. være hvis computerens styresystem ikke understøtter, eller sætter begrænsninger for afspilning af beskyttet materiale.

Kopieringer er i alle henseender ulovlige, hvis tilladelsen ikke indgår i licensen til sangen. Du må altså ikke konvertere den beskyttede musik og afspille den på mobilen eller mp3-afspilleren, da der på denne måde skabes en varig kopi.

Reglerne er bekræftet overfor Mobilsiden.dk af Kulturministeriet, der klart siger "At bryde beskyttelsen for at lytte er okay, men opstår der en varig kopi i processen, eller overføres sangen til et varigt medie, er dette ulovligt".

Dermed sætter loven en effektiv stopper for spekulationer om, hvorvidt det er lovligt for private, at konvertere DRM-beskyttede musikfiler med programmer som Tunebite.

For kunder hos TDC Mobil er reglerne lidt anderledes, da disse kunder, som en del af deres mobilabonnement, kan hente PLAY-musik direkte fra mobilen. Dermed overtræder disse kunder altså ikke ophavsretsloven.

<strong>OM DRM</strong>: DRM står for 'Digital Rights Management' og er en licens, som kan tilknyttes musik og film. Indholdet i licensen definerer, hvordan slutbrugeren må benytte indholdet i den digitale fil.
OM DRM: DRM står for 'Digital Rights Management' og er en licens, som kan tilknyttes musik og film. Indholdet i licensen definerer, hvordan slutbrugeren må benytte indholdet i den digitale fil.

TDC: Lovlig kopiering på vej

Hos TDC er man godt klar over, at mange kunder gerne vil lytte til musik på f.eks. mp3-afspilleren eller mobilen. Derfor lancerer man i tredje kvartal i år, et nyt produkt, hvor kunderne kan kopiere musikken lovligt.

Priserne er endnu ikke på plads, men det forventes, at prisen kommer under otte kroner, som et normalt købt musiknummer i dag koster.

Begræsningerne i musikken på PLAY er indført, for at forhindre piratkopiering og naturligvis for at få pladeselskaberne til at gå med på en "fri download af musik"-aftale.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jean 08-05-2008 10:49:07

"Musik fra PLAY er ulovligt på mobilen og mp3-afspilleren"

Det er ikke rigtigt... da TDC Mobil-kunder kan hente musikken via Fly direkte til mobilen og dermed er det fuldt lovligt.

Jeg ved I skriver det længere nede, men overskriften er så misvisende, da der med Play jo er tale om en indholdstjeneste, der hedder Play, uanset om du er mobilkunde, Yousee-bredbåndskunde, eller TDC bredbåndskunde.

0 0
Mobilsiden.dk 08-05-2008 11:01:22

Hej Jean. Tak for dit input. Det med overskrifter kan jo altid diskuteres. Men hvis en TDC kunde, knækker koden og overfører det til mobilen (uanset om de har Fly) vil det stadig være en krænkelse af ophavsretten - da brug på mobilen *kun* gælder når det hentes på "den rigtige måde". Derfor mener jeg stadig overskriften holder - men igen, det er jo en vurderingssag.

0 0

Om brug af cookies