Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Musik vækker minder og giver lyst til at ringe

Musik vækker minder og giver lyst til at ringe

Hvem kender ikke den følelse af, at en sang minder os om en bestemt begivenhed, vi har tilbragt i samvær med venner, familie eller bekendte. Musikken får os til at gribe mobilen og ringe til vores kære.

En undersøgelse fra Nokia viser, at musiknumre minder os om et tidspunkt i vores liv, hvor vi har følt en helt speciel forbindelse med et andet menneske. Den følelse er du altså ikke alene om at have. Ifølge Jo Harlow, som er vicepræsident for Nokia Mobile, har man længe vidst, at musikken vækker minder og fremkalder sindstilstande og følelser.

Fra august til september 2006 har Nokia foretaget en undersøgelse omkring musikkens indflydelse på mennesker. I undersøgelsen deltog der henholdsvis 1000 mænd og 1000 kvinder fra hvert land. Deltagerne kom fra landene Frankrig, Storbritannien, Egypten, USA, Mexico, Kina og Indien.

Hvem ringer man til?

En stor del af deltagerne ringede til tidligere bekendte, hvis de hørte en sang, der mindede dem om ham/hende. 45 procent af de indiske deltagere ville endda forsøge at genoplive gamle venskaber.

Undersøgelsen viste yderligere, at 30 procent af alle deltagerne ville ringe til deres partner, når de hørte en sang, der mindede dem om ham/hende.

24 procent af alle adspurgte ville løfte røret og ringe til enten deres mor eller far. Der var en overvægt i, at det var døtre frem for sønner, der tog til kontakt til forældrene på baggrund af musiknumret. Specielt franskmændene ringede til deres forældre.

På globalt plan viste undersøgelsen, at 10,7 procent af alle deltagerne ville ringe til en ex eller en gammel flamme. Det var i de fleste tilfælde mænd, som endda ønskede at puste liv i et gammelt forhold. Nederst på ranglisten lå antallet af personer, som ville ringe til deres boss.

Fordelt over alle landende ville flere mænd end kvinder ringe til en ven. USA og Indien var de to lande, hvor procentdelen af mennesker, der ville ringe til en ven var højest. Kvinder i Egypten, Frankrig og Mexico ville ringe til deres partner frem for venner eller veninder. Men hvad angik mændene fordelt over de syv lande, ville de ringe til en ven eller veninde frem for partneren.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies