Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Musikmobiler - julegave-sællerten 2005

Musikmobiler - julegave-sællerten 2005

Salget af mobiltelefoner med indbygget Mp3-afspiller og musik på nettet går hånd i hånd. Det fortæller TDC Mobil.

Salget af mobiler med Mp3-afspiller er stærkt stigende. Det samme gør sig derfor gældende for musik på nettet.
Salget af mobiler med Mp3-afspiller er stærkt stigende. Det samme gør sig derfor gældende for musik på nettet.

Der er ingen tvivl om, at musikmobiler er kommet for at blive. TDC kan berette, at salget af mobiler med musikafspillere har været exceptionelt i år.

I takt med de mange solgte musikmobiler stiger også salget af musik på nettet. Hos TDC Musik oplevede man i uge 51, hvor det var juleaften, at der blev købt hele syv gange så mange musiknumre sammenlignet med samme uge forrige år.

Det er helt tydeligt, at det er de mange Mp3-afspillere under juletræerne, der har forårsaget de mange downloadede sange. Søndag den 25. december, hvor alle gaverne var pakket ud, solgte TDC Musik hele 10 % flere musiknumre end søndagen forinden, hvilket var ny rekord.

Desuden viser tal fra TDC, at danskerne for alvor har fået øjnene op for mobiltelefoner med Mp3-afspiller i forhold til de traditionelle Mp3-afspillere – angiveligt fordi man har alt, hvad man skal bruge i et enkelt apparat. Flere end 20 procent af samtlige solgte mobiler i december havde indbygget Mp3-afspiller sammenlignet med omkring sølle en procent i december 2004.

Det er således ikke helt utænkeligt, at mobilproducenterne på et tidspunkt vil kunne udkonkurrere flere Mp3-producenter. Men mon ikke der fortsat vil være et marked for de store, gedigne Mp3-mærker som Apple og Creative.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies