Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Myndighederne lytter med på Skype?

Myndighederne lytter med på Skype?

Det spekuleres i, at Skype har en hemmelig bagdør, der gør, at myndighederne kan lytte med i dine samtaler. Har Danmark allerede været i gang?

Ifølge anonyme kilder på internettet er det slet ikke svært, at aflytte Skype-samtaler. Det er kommet frem efter, at den østrigske regering i et hemmeligt møde, har fremlagt ønsker om, at kunne aflytte alle samtaler over Skype.

For et par år tilbage rapporterede New York Times om en lignende sag, dog var det dengang de tyske myndigheder, der via en bagdør sneg sig igennem til Skype-samtaler.

Skype har ingen kommentarer til, hvad de kalder "mediespekulationer", fortæller Computerworld.dk. Men måske har vi allerede de omtalte tilstande i Danmark.

Dansk politi samarbejder med Skype?

Det er kommet frem, at det danske politi efter sigende skulle have et samarbejde med Skype, der gør at IT-efterforskningscenteret NITEC har adgang til alle samtaler. To ledende NITEC-medarbejdere afslørede i februar, at de arbejdede på et samarbejde med Skype, fortæller Computerworld.

Politiet har tidligere fortalt onliveavisen, at de ikke ønsker, at udtale sig om efterforskningsmetoder, så anklagerne vil forblive spekulationer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies