Myndighederne ved alt om dig – er det for meget?

AFSTEMNING: Myndighederne kan følge din færden ganske nøje. De kender alle dine elektroniske spor. Synes du det er en krænkelse af privatlivets fred?

Myndighederne ved alt om dig – er det for meget?

Din mobiltelefon er en stor sladrehank, og myndighederne kan følge hvert et eneste skridt danskerne tager, hvis de har mobiltelefonen på sig.

Tele-logning registrerer danskernes færden.

I 2008 blev der foretaget 450 milliarder registreringer på mobil, fastnet og internet – i 2010 var tallet steget til 550 milliarder. Dette svarer til, at hver enkelt borger foretager omkring 100.000 registreringer om året.

Myndighederne tvinger teleselskaberne til at logge informationerne i henhold til logningsbekendtgørelsen, som blev indført sammen med terrorpakke II.

Alle danskere med en mobiltelefon har en fil tilknyttet deres person, og myndighederne kan få udleveret denne fil med en dommerkendelse.

Indblanding i privatlivet?

EU’s tilsynsførende for Databeskyttelse, Peter Hustinx, karakteriserer det som en ”enorm indblanding i alle borgers ret til privatliv”.

Hustinx har tidligere sagt i en tale, at det uden tvivl er det mest privatlivskrænkende instrument EU nogensinde har indført.

Oplysningerne er så personfølsomme, at Telekommunikationsindustrien i Danmark ikke vil oplyse hvor de befinder sig fysisk – af frygt for de kan ryge i hænderne på de forkerte.

Du kan deltage i afstemningen herunder om du synes, at det er en krænkelse af privatlivets fred, eller det er en sikkerhed at have.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Mere nyt i sagen

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 17/4/2012 pustede redaktionen nyt liv til historien med et indlæg med tematikken Her er fremtiden for Danmarks 4G-netværk – få styr på 4G LTE – Du læser den her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..