Mystisk bil skubber til nye Apple-rygter

En Dodge med science fiction-ekstraudstyr peger på nye Apple-produkter til bybilledet.

Mystisk bil skubber til nye Apple-rygter

I San Fransiscos bugtområde, er flere nysgerrige observatører forundret over en cirkulerende familievogn påført et mystisk aggregat.

Den ellers uskyldigt udseende familievogn, er blevet spottet flere steder med hvad der ligner et arsenal af kameraer – et apparat som drager paralleller til Googles famøse Street View biler som siden 2007 har indsamlet fotos i bilperspektiv af verdens by og landområder.

Hvor Googles Street View biler har en kameraklynge på 15 kameraer monteret på en mast, er det utraditionelle køretøj ekviperet med 12 kameraer fordelt på hvert hjørne af taget.

Læs også: Optræk til ny front i taxa-krig

I modsætning til Googles biler bærer det mystiske køretøj intet logo, men CBS-partneren KPIX, rapporterer at bilen er leaset af Apple.

Apple-ejerskabet knytter naturligvis rygter omkring hvad bilens formål er. Er Apple ved at udvikle en konkurrent til Googles Street View eller Bing StreetSide?

Teknologi-eksperten Rob Enderle udtaler til KPIX at han tvivler på kameraerne benyttes til kortlægning. Han fastslår at der rettere er tale om en prototype til en selvkørende bil.

Apple har dog ikke licens til at anvende selvkørende biler i området, en begrænsning som Rob Enderle mener Apple nemt kan omgå, ved at alliere sig med partnere med godkendte licenser.

Apple har ikke ønsket at kommentere sagen til KPIX. Du kan se hele indslaget her

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 29/1/2015 fulgte vi historien op med artiklen om Apple detroniserer Samsung – Den finder du her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Apple..