Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Næste Android N-version får nydesignet notifikationslinje

Næste Android N-version får nydesignet notifikationslinje

Der sker store ændringer på designfronten i den næste Android N-version - i hvert fald hvad angår notifikationslinjen og quick settings-panelet.

Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret)
Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret)
Foto: Androidpolice.com

I Android-styresystemet har notifikationslinjen og ”rullegardinet” med hurtige indstillinger ikke gennemgået de helt store forandringer siden de kom til.

Det ser dog ud til at blive tilfældet ifølge hjemmesiden Android Police, som gennem kilder har fået nys om, hvordan det ændrede design af netop notifikationslinjen og den såkaldte quick settings-menu vil tage sig ud.

I stedet for at udgive det oprindelige screenshot af det nye design, har hjemmesiden lavet sin egen rekonstruktion af designet for at undgå at afsløre kilden. Android Police har dog før ramt plet med sine hjemmelavede billeder af kommende Android-funktioner, så det ligner med al sandsynlighed i høj grad det, som de er blevet præsenteret for.

Læs også: App-oversigten i Android-smartphones er på vej væk

Spørgsmålet er så, om billedet viser det, som Google ender med at vise frem, når den næste betaudgave af Android lanceres ved Googles årlige I/O-event, der finder sted fra den 18. maj til den 20. maj. Det ændrede design er formentligt på et tidligt stadie, og meget kan derfor nå at ændre sig inden udgivelsen af betaudgaven - for ikke at snakke om efter udgivelsen.

Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret)
Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret)
Foto: Androidpolice.com

Nemmere tilpasning af quick settings-genveje

Hvad er det så, der sker af ændringer i den kommende Android-version? Den mest iøjnefaldende ændring må siges at være selve notifikationerne. I Android N hænger notifikationerne sammen, hvor de i de nuværende versioner er adskilt med lidt mellemrum. Samtidig er ikonerne flyttet fra venstre til højre side og er forsvundet i de fleste notifikationer. Skriftstørrelsen er også formindsket en anelse, hvilket giver plads til en ekstra linje af tekst, hvor der står præcis hvilken app, notifikationen kommer fra.

Den anden store ændring er, at der i toppen af notifikationerne nu er fem genveje fra de såkaldte quick settings at finde. Quick settings er den menu, du kan få frem i Android, når du skubber ned en ekstra gang fra notifikationerne, f.eks. for at slå WiFi, Bluetooth eller andet til eller fra.

Læs også: Sådan ser du dine slettede Android-notifikationer [TIP]

I Android N vil der samtidig komme en ”rediger”-knap, når du ruller quick settings-skærmen ned. Her kan du nemt ændre hvilke genveje du vil have synlig og flytte rundt på dem. Det ser også ud til, at du kan have flere sider med quick settings-genveje lige som i hjemmeskærmen. Kort fortalt bliver menuen altså noget mere fleksibel i forhold til, hvad du lige nu kan i Android.

Nogle producenter har dog længe foretaget ændringer af denne quick settings-menu, så du kan foretage flere ændringer i den end hvad Google oprindeligt hidtil har tiltænkt i Android.

Grundlæggende ser notifikationslinjen og quick settings-panelet altså ud til at fungere, som du kender det i forvejen, men designet får en større opdatering. Det er som sagt vigtigt at understrege, at meget kan nå at ændre sig, inden den næste Android-version bliver udgivet i sin endelige form.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies