Næste iPhone kan få 2 linser

Det kan blive det største hop i kvalitet nogen sinde for iPhonens kamera, når næste omgang ser dagens lys

Næste iPhone kan få 2 linser

Det er i den lettere udokumenterede ende, men ikke desto mindre er det spændende. John Gruber, der som regel har fingeren på pulsen omkring Apple, har hørt, at næste version af iPhone vil få det største spring i kamerakvalitet hidtil.

Læs også: Moment Lens giver nye fotomuligheder til iPhone 6

Mere specifikt har Gruber sagt, at han har ‘hørt en fugl synge, om en fugl der synger om’ at der vil komme et system med 2 linser, så skal give iPhone 6S kvalitet i DSLR-klassen.

Som regel er dette et meget tyndt grundlag, men fordi det er Gruber, skal man lytte lidt efter, og så falder det sammen med en annoncering fra Sony.

Læs også: Forbrugernes dom: Vil hellere have den mindre iPhone 6

Japanerne har nemlig for nylig løftet sløret for en ny kamerasensor, der blandt andet understøtter HDR i 4K-video og hurtigere autofokus. Sensoren er på 21MP, og Sony er leverandør af Apples sensorer i netop iPhone-kameraerne.

Systemet med 2 linser er ikke så udbredt, men det er dog kendt. HTC har deres såkaldte DuoKamera i flagskibet HTC One (M8).

Flere nyheder i sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 17/11/2014 publicerede redaktionen nyheden Forbrugernes dom: Vil hellere have den mindre iPhone 6 – Den kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om iPhone..