Næsten alle GPS’er går på nettet i 2015

Om fem år vil knap ni ud af ti dedikerede navigationsenheder være koblet op til det mobile internet, vurderer analysefirma.

Næsten alle GPS’er går på nettet i 2015

Automatiske opdateringer af nye eller lukkede veje, konstant information om eventuelle trafikpropper og oplysninger om nyopstillede fartfælder uden at synkronisere med computeren.

I 2015 vil GPS-producenterne i høj grad være fokuseret på at give kunderne nogle produkter, som trådløst, hurtigt og nemt bliver opdateret uden om hjemme-pc’en.

Til den tid vil 88 procent af alle dedikerede navigationsenheder således have adgang til mobilnetværket, lyder det fra analysefirmaet Berg Insight.

– “I løbet af blot nogle få år vil den trådløse forbindelse også blive taget for givet i navigationsenhederne,” siger senioranalytiker André Malm.

Berg Insight anslår, at salget af GPS-enhederne vil toppe med omkring 50 millioner eksemplarer i 2012 for derefter at opleve et lille fald. De stigende salgstal på nye markeder vil ikke opveje den tilbagegang, der venter i Europa og Nordamerika, lyder vurderingen.