Naturfolk: Tag hensyn til naturen

Teleselskaberne skal tage hensyn til naturen og landskabet, mener Danmarks Naturfredningsforening

Naturfolk: Tag hensyn til naturen

Når der skal opsættes nye mobilmaster i de kommende år, så mener Danmarks Naturfredningsforening at der skal tages hensyn til landskabet. Det skriver Berlingske.dk.

Danmarks Naturfredningsforening har dog ingen planer om at stille sig i vejen, når der i de kommende år skal opstilles nye mobilmaster rundt om i landet. Erhvervsstyrelsen har lavet en opgørelse for metroXpress, og ifølge denne opgørelse, så skal der opsættes 4.872 nye mobilmaster i de kommende år.

En stor del af disse master vil blive placeret i Hovedstaden og de større danske byer, men omkring en betydelig del skal opsættes ude i landområderne, hvor mobilmasterne måske kan skæmme den danske natur.

 – ”Det gælder om at få dem placeret der, hvor man i forvejen har grebet ind i landskabet. Og med en god planlægning er det muligt at få dem rejst uden at skænde naturen, siger Dansk Naturfredningsforenings præsiden Ella Maria Bischoff-Larsen præsident til Berlingske.dk og forsætter:

 – ”Man kan lave samarbejdsaftaler mellem selskaberne, så man gensidigt udnytter masterne. Og så kan man vælge primært at sætte masterne op, hvor man har tekniske anlæg i forvejen. Det kan være ved skorstene eller industri, hvor der i forvejen er højt byggeri.”

Hun vedgår, at der er et behov for bedre mobildækning i landområderne, men samtidig så skal teleselskaberne værne om naturen. Teleselskaberne er blevet bedre til det indenfor de sidste par år, men der er plads til forbedringer.