Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Naturfolk: Tag hensyn til naturen

Naturfolk: Tag hensyn til naturen

Teleselskaberne skal tage hensyn til naturen og landskabet, mener Danmarks Naturfredningsforening

Teleselskaberne skal tage hensyn til naturen, når der opsættes nye mobilmaster.
Teleselskaberne skal tage hensyn til naturen, når der opsættes nye mobilmaster.

Når der skal opsættes nye mobilmaster i de kommende år, så mener Danmarks Naturfredningsforening at der skal tages hensyn til landskabet. Det skriver Berlingske.dk.

Danmarks Naturfredningsforening har dog ingen planer om at stille sig i vejen, når der i de kommende år skal opstilles nye mobilmaster rundt om i landet. Erhvervsstyrelsen har lavet en opgørelse for metroXpress, og ifølge denne opgørelse, så skal der opsættes 4.872 nye mobilmaster i de kommende år.

En stor del af disse master vil blive placeret i Hovedstaden og de større danske byer, men omkring en betydelig del skal opsættes ude i landområderne, hvor mobilmasterne måske kan skæmme den danske natur.

 - ”Det gælder om at få dem placeret der, hvor man i forvejen har grebet ind i landskabet. Og med en god planlægning er det muligt at få dem rejst uden at skænde naturen, siger Dansk Naturfredningsforenings præsiden Ella Maria Bischoff-Larsen præsident til Berlingske.dk og forsætter:

 - ”Man kan lave samarbejdsaftaler mellem selskaberne, så man gensidigt udnytter masterne. Og så kan man vælge primært at sætte masterne op, hvor man har tekniske anlæg i forvejen. Det kan være ved skorstene eller industri, hvor der i forvejen er højt byggeri.”

Hun vedgår, at der er et behov for bedre mobildækning i landområderne, men samtidig så skal teleselskaberne værne om naturen. Teleselskaberne er blevet bedre til det indenfor de sidste par år, men der er plads til forbedringer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

08-02-2012 11:48:31

... får man en telemast til at værne om naturen?

0 0

Om brug af cookies