Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Navigation: Nu kommer Qtek G100

Navigation: Nu kommer Qtek G100

Ingen mobiltelefon indbygget! Qtek går nu målrettet efter de kunder som ønsker en lommecomputer med navigation (GPS). Qtek G100 ventes i forretningerne omkring marts/april 2006

Qtek G100: Ingen mobiltelefon indbygget! Qtek går nu målrettet efter de kunder som ønsker en lommecomputer med navigation (GPS). Qtek G100 ventes i forretningerne omkring marts/april 2006
Qtek G100: Ingen mobiltelefon indbygget! Qtek går nu målrettet efter de kunder som ønsker en lommecomputer med navigation (GPS). Qtek G100 ventes i forretningerne omkring marts/april 2006

I Danmark er Qtek især kendt for produkter som kombinerer lommecomputer-funktioner med mobiltelefoni. Den opfattelse vendes der op og ned på i foråret 2006. Her kommer Qtek G100.

G100 er en enhed med indbygget GPS-antenne. Dermed er der sat en stopper for eventuelle problemer omkring tilslutning af en ekstern antenne. Uanset om det normalt ikke volder de store vanskeligheder at få en Bluetooth-antenne til og virke, så er det alt andet noget lettere, at have det hele i én enhed.

Du kan selv vælge hvilken navigationssoftware du vil bruge – hvilket giver en høj grad af fleksibilitet. Du er altså ikke låst til et bestemt system.

Styresystemet er Windows Mobile 5.0 fra Microsoft. Her skal du bemærke, at det er den danske udgave Qtek G100 sælges med. Dermed imødekommer Qtek den kritik der har været omkring tidligere produkter, f.eks. 9000-modellen, der kun findes med internationale sprog.

Ingen mobiltelefon i Qtek G100

Det er vigtigt og slå fast, at G100 IKKE er en mobiltelefon. Det er en lommecomputer. Du kan altså ikke sætte dit SIM-kort i enheden. Det er i øvrigt, indtil videre, det eneste produkt fra Qtek som ikke også er en mobiltelefon.

Kommunikationen kan i stedet ske via det indbyggede trådløse netværk (WLAN) eller Bluetooth. Netværksdelen understøtter kryptering-standarden WEP i enten 64 eller 128 bit udgaven.

Qtek G100 kommer på markedet i Danmark omkring marts/april.

- ”Vi regner med en udsalgspris på omkring 8.000 kroner inkl. moms”, fortæller Klaus Klinggaard, indehaver af firmaet Klingtech, der har speciale i Qtek, til Mobilsiden.dk. Han tilføjer at de for tiden har mange forespørgsler og forudbestillinger på G100.

Standardudgaven af salgspakken indeholder i øvrigt holder og lader til bilen. Dermed er det kun software til navigation der skal købes særskilt.

Flere specificationer

Mål: 109.7mm(H) x 59.4mm(W) x 17.6mm(T)
Vægt: 126g med batteri

Processor: Samsung S3C2440M 300Mhz
Hukommelse: 64MB indbygget Flash ROM og 32MB SDRAM

Skærm: 2.8” TFT-LCD
Opløsning: 240x320 pixels, 64K farver.
Kommunikation: Infrarød IrDA SIR, Bluetooth v1.2 og WiFi 802.11b

Lydformater: WAV, WMA, MP3
Videoformat: WMV

Software: Windows Mobile 5.0 med Microsoft Pocket Outlook, stemmeoptager, Microsoft Pocket Word, Microsoft Pocket Excel, Microsoft Pocket Media Player, Microsoft Pocket MSN, Microsoft Pocket Internet Explorer, Microsoft ActiveSync, spil, lommeregner, MS Picture og PowerPoint Mobil

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies