Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Navigon 7310: GPS’en betjenes med stemmen

Navigon 7310: GPS’en betjenes med stemmen

Med Navigons 7310-model kan føreren bestemme destinationen, betjene menuen og redigere lydstyrken uden at fjerne hænderne fra rattet.

Fortæl din GPS, at den skal tale højere, og den adlyder. Det er en af funktionerne i Navigons nye GPS-enhed ved navn 7310, som er blevet præsenteret på CeBIT-messen i Hannover.

Ved hjælp af stemmestyring kan føreren ikke blot justere lydstyrken og betjene enhedens menu. Ifølge Allan Friis, der er Country Manager i Danmark, Norge og Benelux, kan man også vælge destination ved at sige by, vejnavn og nummer til systemet.

 - "Ifølge vores tests vil enheden genkende op til 80 procent af alle adresser. Ved de sidste 20 procent vil man få en liste med forslag til destinationen," oplyser Allan Friis til Mobilsiden.dk.

Han mener, at udviklingen med stemmestyring er et skridt i den rigtige retning for branchen.

 - "Trafiksikkerheden bliver væsentligt forbedret. Hele filosofien er, at føreren skal holde hænderne på rattet og øjnene på vejen," siger Allan Friis til Mobilsiden.dk


3D-grafik af byer og monumenter

Skærmen på Navigon 7310 er 4,3" i 16:9-format. Her kan man blandt andet se, hvilken vognbane man bør placere sig i for at komme videre i den rigtige retning. Det er ligeledes muligt, at opleve diverse arkitekturer og monumenter - såsom Eiffeltårnet og Big Ben - i 3D-grafik på skærmen.

Derudover giver Navigon 7310 talebeskeder om kø på ruten, køens længde og grunden til den. I sådan et tilfælde foreslår enheden en alternativ ruten uden om kødannelsen.

Navigon 7310 er også udstyret med Navigons nye MyRoutes-teknologi, som tilrettelægger den bedste rute til førerens personlige kørestil.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies