Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Navigon vil give trafikopdateringer til iPhone

Navigon vil give trafikopdateringer til iPhone

En ny opdatering til Navigons iPhone-software giver løbende meldinger om trafikpropper - men den er ikke gratis.

Navigon er snart klar med en opdatering til deres iPhone-applikation, der vil give løbende opdateringer om bilkøer og trafikpropper.

Den nye funktion hedder 'Navigon Traffic Live'. Løsningen er bygget op om en databank, som ud over at give meldinger om trafikken også indsamler data fra andre Navigon-brugere.

- "Hvis dataene viser, at gennemsnitshastigheden på motorvejen for et vist antal biler falder til for eksempel hastigheden i byen, kan vi regne ud, at der er problemer i det pågældende område. Det er informationsflow som dette, der ligger til grund for vores Traffic Live-teknologi," forklarer Allan Friis, der er Country Manager for Danmark, Norge og Benelux, i en pressemeddelelse.

Når advarslen om kø bliver modtaget, kan brugeren vælge en alternativ rute, som viser den opdaterede ankomsttid og distancen til destinationen.

Traffic Live-opdateringen forventes at være klar til download i midten eller slutningen af oktober. Denne gang er der dog ikke tale om en gratis opdatering. I de første fire uger vil opdateringen koste 149 kroner - derefter stiger prisen til 189 kroner.

Trafikmeldingerne modtages via telefonens dataforbindelse. Vi har ikke fået en konkret angivelse af dataforbruget fra Navigon, der foreløbig blot kan sige, at det "er meget lavt".

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies