Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   NemID til mobilen forsinkes - ikke klar i 2012

NemID til mobilen forsinkes - ikke klar i 2012

En plan for en mobil sikkerhedsløsning skulle have været klar, nu forsinkes projektet til lancering tidligst i 2013.

I dag er det muligt at besøge mange hjemmesider med mobiltelefonen, også mange af dem hvor det kræver sikret adgang.

Men skal du besøge en sikret side på borger.dk, skat.dk eller en anden instans med højt sikkerhedsniveau fra mobilen, er det endnu ikke muligt. Grunden: NemID understøttes ikke i de mobile browsere.

Der skulle på nuværende tidspunkt have været fundet en løsning, men digitaliseringsstyrelsen må nu se sandheden i øjnene, ”Vi forventer ikke, at vi kan nå at finde en løsning og implementere den inden udgangen af 2012,” fortæller Charlotte Jacoby, leder af Center for digital signatur hos Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.dk.

At finde frem til en løsning har nemlig været svære end forventet erkender hun, ”Analysen viste, at det ikke er så let at lave en mobil løsning med samme sikkerhedsniveau som NemID på pc. Man kan ikke umiddelbart portere NemID til de mobile platforme.”

- ”Enten skal vi udvikle en NemID mobil-løsning med én fællesoffentlig app, som så skal styres centralt og styres stramt. Eller skal man vælge et lavere sikkerhedsniveau, hvor vi så sorterer i, hvilke tjenester man kan bruge det til”

Flere danskere går den digital vej.
Flere danskere går den digital vej.

Anden leverandør kan komme på tale

Intet er endnu sikkert hvad angår den mobile sikkerhedsløsning. Digitaliseringsstyrelsen ved endnu ikke hvem der kommer til at udvikle løsningen, og derfor er tidshorisonten for en mobil løsning også svær at fastlægge.

- ”Det afhænger også af, om vi skal i udbud, for det bliver ikke nødvendigvis DanID, som skal stå for løsningen. Men den nye analyse bliver gennemført hurtigt, så vi kan komme videre med beslutningen,” siger Charlotte Jacoby.

Men hvorfor kan bankerne lave en NemID løsning når det offentlige ikke kan?

- ”Vi vil selvfølgelig gerne genbruge de løsninger, vi har, men valget bliver taget ud fra potentiale og business case. Det behøves ikke nødvendigvis at være bundet op på NemID,” forklarer hun til Version2.

NemID kan ikke overføres direkte til en mobil version, eftersom browserne ikke understøtter Java, når man skal logge ind.

Bankernes NemID løsning er anderledes end hos den offentlige, og kan derfor ikke kopieres.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 24-04-2012 16:44:34

har ellers et unikt IMEI nr der kombineret med et sim kort burde kunne bruges i forbindelse med MemID

0 0
DX 24-04-2012 16:41:18

lad os her i Danmark selv gen opfinde den dybe tallerken - igen, igen. For der er vel ikke nogle eksisterende systemer i hele verden, der kan bruges.

0 0
Stefan Overgaard 24-04-2012 16:17:31

jeg vil fortrække en fælles app der blev styret med MEGET hår hånd hvor man kan logge på alle de store steder via en enkel APP.

0 0

Om brug af cookies