Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Netflix afviser blokeringssnak

Netflix afviser blokeringssnak

Der kommer ikke nogen blokering af de services, der maskerer ens position for Netflix på trods af rygter om det modsatte

Billede: Mashable.com
Billede: Mashable.com

Fra USA lød det, at Netflix var i færd med at teste blokering af såkaldte VPN'er, der kan maskere ens position, så man kan ændre indholdet der bliver tilbudt af Netflix. Det har Netflix selv dog været ude og benægte sidenhen.

VPN står for 'virtual private network', og det kan bruges til at få en tjeneste som eksempelvis Netflix til at tro, at man er i et andet land. På den måde får man indhold, der er købt licens til at vise i eksempelvis USA, selvom man befinder sig i Danmark.

Læs også: Netflix tester løsning på landesnyd

Til Recordere.dk siger produktansvarlige hos Netflix Neil Hunt, at disse forbindelsesfejl, som dukkede op ved brug af VPN'er ikke skyldes ekstra blokering. I stedet skyldtes det, at Netflix ændrede nogle indstillinger for at give en mere stabil oplevelse på steder, hvor internettet er langsomt.

Neil Hunt fortæller videre, at der er en såkaldt sortliste af IP-adresser, som bliver blokeret, men at de fleste af de services, der kan maskere ens nationalitet er dygtige til at undgå at ryge på den liste.

Langt fra Netflix' plan

I mandags sagde Netflix til engelske The Guardian, at man ikke havde lavet nogen ændringer i måden man håndterer, men at man fortsat blokerer VPN'er, ligesom man plejer at gøre.

Netflix har også i forbindelse med blokeringssnakken de seneste dage udtalt, at det er imod Netflix' brugerbetingelser at bruge en VPN til at maskere ens ophavsland.

Læs også: Blockbuster åbner digital filmbutik

Betingelserne siger: ”Du må se film og tv-serier gennem Netflix-tjenesten primært inden for det land, hvor du har oprettet din konto(...).” og at ”Netflix bruger teknologier til at verificere din geografiske placering.”

Det er altså ikke helt udelukket at bruge en VPN-tjeneste eller lignende til at maskere ens oprindelses land, men det er imod Netflix' tanker bag tjenesten.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies