Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Netflix vil skifte fra Silverlight til HTML5

Netflix vil skifte fra Silverlight til HTML5

Filmtjenesten Netflix overvejer at gå på HTML5 til streaming fremfor Silverlight fra Microsoft.

Microsoft vil med Silverlight i 2012 afslutter deres support for browser-versioner, hvilket har fået Netflix til at overveje HTML5 video som et alternativ.

Netflix anvender i dag Silverlight til at streame på Windows og Mac, hvilket de har gjort, siden 2008.

I sidste måned annoncerede Google at Netflix kommer til den ARM-baserede Chromebook fra Samsung, hvilket ses som begyndelsen for HTML5 hos filmudbyderen.

Men før Netflix kan rulle bredt ud kræver det såkaldt HTML5 Premium Video Extensions, hvilket inkluderer DRM-krypering – og en række teknikker, der kan kryptere streamen mellem et JavaScript og Netflix-serverne, skriver CNET.

Når cryptography-udvidelsen rulles ud bredt til Google Chrome, vil Netflix begynde og teste HTML5-afspilleren på Windows og OS X.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Villiam 16-04-2013 20:11:31

bruger da også ie idag ? :o altså på sin computer :) lumia mobilerne kan man jo ikke skifte browseren :/

0 0
Mads 16-04-2013 14:38:08

Jeg synes det er misledende, at du i overskriften skriver "vil", som om det er bestemt at de vil lave skiftet, mens du i underoverskriften skifter "overvejer". Det er misledende og modsiger hinanden.

Om ikke andet, så er det i hvert fald på tide det skift sker. Silverlight er lort og burde ikke benyttes af noget som helst. Det rette skridt er HTML5, som i princippet vil fungere across platforms. Så kan vi linuxbrugere desuden bruge en native løsning, i stedet for et eller andet gryms igennem Wine.

0 0

Om brug af cookies