Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Netradio på mobilen urealistisk

Netradio på mobilen urealistisk

Mobilbrugerne kan glemme at få netradio på mobilen. Teleselskabernes urimelige høje datapriser forhindrer radioerne i at være kreative på det mobile medie. Det mener Radionet i Aalborg.

...
...

Den amerikanske New York-baserede hitradio, Z100, har lanceret ”Z100 Mobile”. På mobilen kan amerikanerne høre Z100 live, genhøre interviews, se titler på de seneste ti spillede sange og ikke mindst komme med et musikønske. Når og hvis sangen spilles, modtager lytteren besked på mobilen lige inden.

Den fulde tjeneste koster omregnet cirka 25 danske kroner om måneden. Men danske radiolyttere skal ikke regne med at få netradio på mobilen.

Radiotjenester på mobilen urealistisk

Hvis en radiotjeneste som den fra Z100 skal blive realistisk i Danmark, kræver det at datapriserne i Danmark skal ned. MEGET langt ned.

I dag er prisen for en megabyte datatrafik helt op til 10 kroner. Det svarer til du skal betale 280 kroner pr. lyttetime, hvis radioen bare sendes med 64 kbps/sek.

Hos Radionet i Aalborg der producerer stationerne HIT FM og GULD FM, kalder man radio på mobilen urealistisk:

- ”Det er et par år siden vi første gang overvejede et lignede tilbud som hos Z100. Men den gang var det alt for dyrt og alt for få telefonner understøttede tjenesterne. I dag er teknikken med os, men prisen et problem", siger teknisk chef i Radionet, Henrik Poulsen til Mobilsiden.dk

Radionet mener, at teleselskaberne må komme på banen:
- "Hvis der for alvor skal ske noget med mobil-stream, så folk kan høre den radio de ønsker, hvor de ønsker det, så skal prisen meget langt ned. Jeg tror ikke ret ret mange vil betale penge for at lytte til radio som man kan fange gratis med en FM radio i sin mobil. Bolden ligger hos teleselskaberne - vi er nemlig klar.", slutter Henrik Poulsen.

Mens teleselskaberne overvejer deres priser må radiofans ty til selskabet 3. De tilbyder nemlig et dataabonnement til fast pris for ubegrænset trafik. Prisen er 373,75 kr. pr. måned. Det kræver så at man bliver i 3s net, ellers er prisen 7,5 kr. pr. megabyte.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies