Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nets gør klar til Dankort på mobilen: Lancerer digitale wallets

Nets gør klar til Dankort på mobilen: Lancerer digitale wallets

Dankort på mobilen er lige om hjørnet. Inden den store udrulning kan du nu betale kontaktløst med internationale kort på mobilen via nye, digitale wallets.

Foto: Nets

Der er ikke lang tid, til Nets åbner op for muligheden for at bruge dit Dankort i en digital udgave på din Android-smartphone og iPhone. Netto, eksempelvis, begynder at tage imod betalinger fra Dankort på mobilen den 1. april.

Inden den store udrulning sker, starter Nets stille og roligt ud ved at gøre sig erfaringer med teknologien med internationale kort fra MasterCard og rene VISA-kort. Det sker sammen med 60 lokale pengeinstitutter fra det såkaldte BOKIS-samarbejde og fem banker, som har været med til udviklingen af de såkaldte wallets, som Dankort på mobilen også kommer til at fungere igennem.

»Vi er glade og stolte over at lancere den nye wallet til gavn for vores pengeinstitutter og deres kunder, men vi er også klar over, at kundernes adfærd ikke nødvendigvis ændrer sig fra dag til dag. Det sker over tid. Nu ruller vi stille og roligt løsningen ud, og så vil vi være klar til at tage imod Dankort på mobilen, når det lanceres inden længe. Så her er et tilbud til de kunder med en Android-telefon og et internationalt kort, som gerne vil være med til at prøve det sidste nye,« siger Søren Nicolaisen, direktør i BOKIS og Landsdækkende Banker.

Her ses tre af de seks wallets. Den midterste fungerer som wallet for 60 små pengeinstitutter.
Her ses tre af de seks wallets. Den midterste fungerer som wallet for 60 små pengeinstitutter.

Seks forskellige wallets alt efter bank/pengeinstitutet

Den tidlige udrulning af teknologien sker på Android-platformen, hvor der er blevet udgivet en fælles wallet kaldet My Wallet - en app eller digital tegnebog, hvor dit fysiske kort opbevares sikkert og digitalt. Den fælles digitale tegnebog benyttes af de 60 mindre pengeinstitutter, som er:
                              

Alm. Brand Bank Hvidbjerg Bank Saxo Privatbank
BankNordik Jutlander Bank Skjern Bank
Borbjerg Sparekasse Klim Sparekasse Sparekassen Balling
Broager Sparekasse Kreditbanken Sparekassen Bredebro
Danske Andelskassers Bank Københavns Andelskasse Sparekassen Den lille Bikube
Den Jyske Sparekasse Langå Sparekasse Sparekassen Djursland
Djurslands Bank Lollands Bank Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn
Dragsholm Sparekasse Lægernes Bank Sparekassen Fyn
Dronninglund Sparekasse Merkur Andelskasse Sparekassen Kronjylland
Eik Banki Middelfart Sparekasse Sparekassen Sjælland
Fanø Sparekasse Møns Bank Sparekassen Thy
Faster Andelskasse Nordfyns Bank Sparekassen Vendsyssel
Flemløse Sparekasse Nordjyske Bank Suðuroyar Sparikassi
Folkesparekassen Norðoya Sparikassi Søby-Skader-Halling Sparekasse
Frørup Andelskasse PenSam Bank Sønderhå-Hørsted Sparekasse
Frøs Sparekasse Refsnæs Sparekasse Totalbanken
Frøslev-Mollerup Sparekasse Ringkjøbing Landbobank Vestjysk Bank
Fynske Bank Rise Sparekasse Østjydsk Bank
Fælleskassen Rønde Sparekasse  
GrønlandsBANKEN Salling Bank  

Derudover har de fem større banker hver deres wallet, som du skal bruge til mobilbetaling. Applikationerne fungerer på præcis samme måde og har grundlæggende samme design, hvor du skal tilføje dit betalingskort, som altså i første omgang er begrænset til kun at være internationale MasterCard- og VISA-kort. De selvstændige apps/digitale tegnebøger er følgende:
Værd at bemærke er altså, at landets tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, ikke er at finde på listen. De to sidstnævnte har nemlig begge sluttet sig til Danske Banks konkurrende app til mobilbetaling, MobilePay, som snart modtager en opdatering, der gør det muligt at foretage lignende kontaktløse betalinger uden at skulle tænde skærmen på mobilen.

UPDATE: Nordea har alligevel en Wallet, som du kan hente her. Den understøtter dog pt. kun Nordea Pay kort og ikke VISA kort.

Sådan fungerer kontaktløs mobilbetaling via en wallet

Fælles for alle seks tegnebøger er, at du skal have en NFC-chip i din smartphone, før du kan foretage kontaktløse betalinger. Dernæst skal Android-telefoner køre med Android 5.0 Lollipop eller nyere.

Når dit MasterCard eller VISA (og altså snart Dankort) er tilføjet i den app, der passer til din bank, er det blot at finde butikker med en betalingsterminal fra Nets. Det smarte med Nets’ digitale løsning er nemlig, at den fungerer med de eksisterende terminaler, så butiksejere ikke skal til at investere i nyt udstyr - noget der i sidste ende betyder lavere priser for slutbrugerne.

Læs også: Nu fjernes MobilePay fra Netto, Bilka, føtex og Salling

Selve betalingen fungerer på samme måde, som du kender fra nuværende betalingskort med kontaktløs funktion. Det eneste du skal gøre, er at holde din telefon op til terminalen, og straks er betalingen gennemført, hvis det drejer sig om beløb på maks. 200 kroner. Foretager du dyrere køb med en digital wallet på din smartphone, skal du indtaste kortets PIN-kode på din smartphone.

Dankort på mobilen er lige om hjørnet - med iPhones ombord

Efter denne lancering venter udrulningen af Dankort på mobilen lige på trapperne. Dankortet vil med al sandsynlighed virke i de samme wallets, som allerede er blevet udgivet. Dermed er det formentlig blot en opdatering, der åbner op for muligheden for at tilføje og bruge Dankort i de nye wallets.

Læs også: Danske Bank vil ikke indbygge Nets' mobile Dankort i MobilePay

Netop en opdatering - godt nok af terminalerne - er nødvendig, før iPhones er mulige at gennemføre mobilbetalinger med. Nets er netop nu i fuld sving med at opdatere de mange terminaler rundt omkring i landet, og når det er sket, bør lanceringen af Dankort på mobilen være lige om hjørnet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies