Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   NEXT05: et kig ud i fremtiden

NEXT05: et kig ud i fremtiden

IT universitetet dannede i denne weekend rammen om Innovation Labs årlige teknologi-messe, hvor man kunne opleve spændende teknologiske nyheder. Mobilsiden.dk tog et kig ud i fremtiden.

Mobilsiden.dk var med på den årlige teknologi og gadgets udstilling NEXT, som for tredje gang afholdes af det danske firma Innovantion Lab, der anses for at være et internationalt knudepunkt for teknologiske trends og muligheder med ny og kommende teknologi.

Og messen er da også fyldt med spændende teknologier og skøre gadgets fra hele verden.

Spændende fremtid for mobilteknologi

Inde for mobilverdenen var der mange spændende tiltag. Det var dog ikke de mest overvældende nye og banebrydende mobilteknologier NEXT05 kan byde på.

Men udstillingen havde dog enkelte lyspunkter inden for ny mobilteknologi.

Blandt andet kunne man opleve en mobiltelefon fra Xcute Mobile med seks megapixel digitalkamera og digitalvideooptager. Forhandleren fortæller mig, at kamera-mobilen kun koster omkring 1.000 kroner i hjemlandet Taiwan. Og i samme åndedrag fortæller han, at det prisleje på mobiltelefoner vi har i Danmark er helt vildt – og jeg kan jo kun give ham ret.

Mobilproducenten Sharp har to nye produkter med på udstillingen. Den ene er en mobiltelefon med 3D skærm – ikke det mest ophidsende men alligevel flot.

Den anden mobil er til gengæld mere interessant. Mobilen er en del af den seneste trend fra Japan. Mobiler med bevægelsessensorer. Motion Control hedder teknologien, og via dette kan mobilen reagerer på bevægelser. Ved for eksempel at vippe mobilen forover registrerer mobilen, at den skal gå til din beskedindbakke, og vipper du til venstre, fremkaldes kalenderen.

Via physical Browsing kan man aflæse fysiske ting via mobilens kamera.
Via physical Browsing kan man aflæse fysiske ting via mobilens kamera.

Physical browsing

Et andet sted på messen falder jeg over flere interessante teknologier til mobiltelefoner.

Physical browsing er en ny teknologi, der kan gøre det nemmere at få direkte adgang til elektroniske services uden at benytte sig af menuer eller indtastning af lange og besværlige internetadresser.

Denne teknologi muliggør, at man kan aflæse fysiske ting via mobilens kamera. Ser du eksempelvis en internetadresse, som du gerne lige vil tjekke ud, behøver du ikke at først skrive hele adressen. For ved hjælp af denne teknologi er det muligt, via visual tags, at aflæse den pågældende adresse, som fysisk står på et papir.

Man kan for eksempel også, ved hjælp af teknologien, aflæse et billede og automatisk ringe op til personen på billedet.

Måden hvorpå informationen om en eventuel internetadresse eller billede gemmes, er i de såkaldte visual tags. Det er således den krypterede kode mobilens kamera aflæser og ikke den eksakte linie på papiret eller selve billedet.

Ved nabostanden finder jeg endelig noget rigtigt brugbart – virtuelt bordtennis, hvor mobilen agerer bat.

Det eneste man har behov for er en kammerat, to styk Symbian-mobil med kamera og Bluetooth og spillet SymBall – og så er der ellers morskab til mange timer.

NEXT05 byder også på andet end blot nye tiltag inden for mobilverdenen. Blandt andet kunne man opleve den berømte og prisvindende brint-bil EcoCar bygget af et hold studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, Counterstrike via løbebånd og forskellige spil, som man spiller ved hjælp af sin krop.

Som rosinen i pølseenden kunne NEXT05 tilbyde en prøvetur på den nye Xbox 360 – and what a ride…

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies