Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   NFC udbredes under Roskilde Festival

NFC udbredes under Roskilde Festival

NFC-teknologien har flere gange forsøgt at brede sig i Danmark. Nu gør den endnu et forsøg under Roskilde Festival.

Køb en fadøl med NFC eller SMS
Køb en fadøl med NFC eller SMS

NFC-teknologien gør det muligt dele indhold mellem to enheder trådløst, men også at bruge sin telefon som betalingsmiddel

Og det er netop betalings-featuren som Roskilde Festival nu forsøger at få liv i. De er gået sammen med Point Transaction Systems om at levere den trådløse betalingsmetode under Roskilde Festival.

Kontaktløs betalingsteknologi skal gøre det nemmere for både boder og publikum, fortæller Thomas Keller, teknikchef på Roskilde Festival, til Computerworld.dk.

Betalingen foregår med et NFC kort, hvor man indbetaler et beløb på kortet, for at bruge det forskellige steder på pladsen.

- ”På den måde kan kunden måske også styre sit forbrug, og så slipper han eller hun for at komme hjem med et kæmpe overtræk," siger Chris Lund-Hansen fra Point Transaction Systems.

Allerede fredag morgen var der blevet udleveret mere end 3.000 NFC kort til festivaldeltagere og frivillige, målet er at nå op på 6-8.000 kort.

Går alt vel mener Chris Lund-Hansen at man til næste år, kan forvente at se NFC-teknologien indbygget i armbånd, under festivalen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies