Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   NFL 2011 til iPhone - langt fra et touchdown (spiltest)

NFL 2011 til iPhone - langt fra et touchdown (spiltest)

TEST: Den amerikanske fodbold sæson starter inden længe, men du kan allerede nu få 2011 udgaven til din iPhone. Vi har testet den.

Det er en af verdens allerstørste mobilspilsproducenter, Gameloft, der står bag spillet NFL 2011, og der er sket en del forbedringer siden sidste års udgave NFL 2010.

Grafikken er også blevet optimeret til iPhone 4, men man kan selvfølgelig stadigvæk spille det selvom man "kun" har en iPhone 3G eller 3GS.

Vi har her på redaktionen valgt at være 100% ærlige og derfor indrømmer vi, at vores viden omkring amerikansk fodbold ikke er prangende - den er måske snarere ikke-eksisterende.

Netop derfor har vi haft en "ekspert" indover, til at hjælpe os med at prøve spillet af.

Nemlig en inkarneret amerikansk fodboldfan, tidligere spiller og nu dommer i den dansk-amerikanske fodbold-liga, Ulf Overbeck. Så spillet er foruden grafik, brugervenligt m.v. også bedømt på, hvor realistisk det føles - sat op imod regler, brug af diverse teknikker osv.

Selve spillet

Spillet er forholdsvis nemt at gå til, men kræver dog, at man ved en lille smule omkring amerikansk fodbold. Ellers bliver man hurtigt enten forvirret eller bare irriteret over, at man ikke ved, hvad der sker på skærmen.

Det kræves derfor som minimum, at man ikke er en "rookie" i amerikansk fodbold. Men kender man lidt til de forskellige tekniske formationer og reglerne, så kommer man ret nemt i gang.

Man kan vælge, om man vil spille season mode, playoffs eller exhibitions games, så der er såmænd timers underholdning nok i spillet.

Spillet virker realistisk på rigtig mange måder, hvor man skal vælge, hvilke forskellige typer teknikker man vil benytte i angreb- og forsvars-situationer. Man styrer ved hjælpe af et virtuelt "joypad", som ses på skærmen.

Denne måde at navigerer rundt på er også kendt fra flere andre spil bl.a. almindelige fodbold spil. Men spillet er opdateret med de nyeste spiller, så det er realistisk på den del også.

Ekspertens vurdering

Vores ekspert, Ulf Overbeck, mener spillet er forholdsvis let at gå til. Han har dog også et stort kendskab til amerikansk fodbold og alle reglerne.

Han synes dog, at det var nærmest umuligt at spille forsvar, hvilket selvfølgelig trækker en del ned på hans helhedsvurdering, da det er en stor del af spillet.

Han var glad for, at udvalget af forskellige formationer og spil (plays) var så godt, som det trods alt er. Der er en del at vælge imellem - taget i betragtning, at det er et mobilspil.

Dog synes han, at det er et alt for omfattende spil, til at han synes det egner sig til en mobiltelefon, og ville umiddelbart ikke selv købe det, hvis han havde en iPhone.

Han bedømmer det derfor til at få 3-3½ stjerne ud af 6.

Konklusion

Selve spillet er på rigtig mange måder ganske godt, men hvis man virkelig går op i amerikansk fodbold, så er der for mange detaljer, som man ikke rigtigt får med på den lille skærm.

Tingene bliver lige "småt" nok - og når man hele tiden skal sørge for, at bruge de rigtige teknikker, formationer osv. så bliver man hurtigt træt af den lille skærm.

Selve navigeringen fungerer som sådan okay - dog er det nærmest umuligt at styre forsvaret - og skal man have en chance for at vinde kampe, er der også en del pres på, at man har et rigtig godt angreb.

NFL 2011 koster 30 kr. i iTunes Store, men selvom det ikke er den store udskrivning at købe dette spil, så vælger jeg lidt at følge op om ekspertens dom og vil også vurderer spillet til en 3-4 stjerner.

Der er rigtig mange gode muligheder i spillet, men det bliver bare for "fnidret" på skærmen, og det duer ikke, at man ikke føler, at der rigtigt er kontrol over forsvaret.

Så vores konklusion bliver, at amerikansk fodbold enten skal spilles på computer, ses i fjernsynet - eller spilles i virkeligheden.

Andre spilanmeldelser:

Fishing Kings - brug telefonen som fiskestang (spiltest)
Zombie Infection til iPhone (spiltest)
Blokus (spiltest)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies