Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nintendo DS er ALT for dyr - her er et billigt alternativ

Nintendo DS er ALT for dyr - her er et billigt alternativ

Julen nærmer sig og Nintendo DS står øverst på børnenes ønskeliste til julemanden. Men købet kan blive RIGTIGT dyrt. Læs her vores bedre og billigere forslag.

Mange forældre kender allerede situationen: Igen i år har junior en Nintendo DSi øverst på ønskelisten.

Junior har de sidste 10 måneder konstant plaget om en Nintendo DSi, fordi Mads ovre fra børnehaven allerede fik en sidste jul, og i storesøsters fritidsklub har de også Nintendo DSi. Alle børn elsker Nintendo DSi, og selv pædagoger roser spillemaskinen for at være simpel og udfordrende for børnene.

Når alle de andre børn allerede har sådan en spillemaskine, så skal junior vel også have en?

Hvordan kan man som forældre, der selv er vokset op i Nintendo generationen og oveni købet selv har ejet en Nintendo maskine i de første leveår, sige nej til juniors højeste ønske? Nej, vel?

Men det var desto mindre ikke udfordringen sidste år for denne journalist, men valget fald overraskende ikke på Nintendo DSi. Valget faldt i stedet for på en Apple iPod touch, og det har ikke kun sparet denne journalist mange penge - fravalget af Nintendo har som plus også givet klogere børn, der ikke er bange for at belære forældrene om basal naturvidenskab.

Men hvordan kan det dog hænge sammen, når nu Apple er kendte for deres høje opskruede priser? Giver en Apple iPod virkelig klogere børn, og hvorfor faldt valget ikke på en Android tablet i stedet for?

Nintendo DSi (Foto Nintendo.dk)
Nintendo DSi (Foto Nintendo.dk)

Køb dig fattig i spil

En Nintendo DSi koster i omegnen af 1.000 kroner, og de fleste spil til spillemaskinen koster mellem 100-300 kroner pr. stk. En Nintendo DSi komplet med 5-6 forskellige spil kan altså meget let løbe op på omkring 2.000 kr.

Bare tanken om to børn, der hver vil have ti nye spil hver år, det kan skræmme enhver forældre.

En Nintendo DSi er altså ikke et helt billigt bekendtskab, og hver gang børnene skal have et nyt spil, så skal man have pungen op af lommen og betale flere hundrede kroner.

Apple iPod Touch (Foto Apple.dk)
Apple iPod Touch (Foto Apple.dk)

iPod – det relativt billige alternativ

Svaret var for mit velkommende en Apple iPod Touch. iPod er mest kendt for være en fremragende musikafspiller, men iPod Touch versionen har en masse ekstra at byde på.

iPod Touch indeholder en touchskærm, har masser af plads, indbygget kamera og en lynhurtig processor, hvilket gør det til en meget kompetent spillemaskine.

Apples iPod Touch benytter iOS, som er styresystemet på Apples iPhone, iPad og iPod produkter.

En Apple iPod Touch kan købes fra omkring 1.500 kroner, hvilket altså er lidt dyre end en Nintendo DS til omkring 1.000 kroner, men forskellen i pris bliver hurtigt udlignet, så snart man begynder at købe spil.

Spil, spil og endnu flere spil

Der findes et hav af spil til iOS platformen til relativ få penge, og spillene er af overraskende høj kvalitet.

Netop det kæmpe udvalg af spil i højkvalitet er en kæmpe fordel, når man sammenligner Apples iPod touch med Nintendos DSi. Mens udvalget af spil til Nintendo DSi er begrænset og relativt dyrt, så findes der flere hundredtusinder spil til iOS, hvoraf mange ligefrem er gratis.

Da iOS også er styresystemet på iPad og iPhone, så kan man selvfølgelig benytte de købte spil på tværs af Apples produktportefølje.

Billige børnespil

Et børnespil af høj kvalitet koster til iOS typisk mellem 6-99 kr. og licensvilkårene for spillet er så fleksible, at man kan installere spillene på flere iOS enheder helt uden ekstra omkostninger.

Derved kan man nøjes med at købe et spil én gang og benytte samme spil for flere enheder, så søskende kan spille samme spil på forskellige iOS enheder.

Udover købespillene så findes der også rigtig mange gratis spil til iOS – vel at mærke spil som børn faktisk finder underholdende, sjove og udfordrende.


Spillet Asphalt 5 fra Gameloft er en af de meget populære spil til iOS

Ingen roser uden torne – selv i Tornerose spil

En ting, man dog skal tage højde for på iOS platformen, er muligheden for misbrug.

De fleste har sikkert hørt skrækhistorier om uheldige forældre, der har fået lænset deres kreditkort for flere tusinde kroner, fordi børnene har spillet spil med såkaldte in-app købsmuligheder.

Vi taler altså her om spil, som giver mulighed for at købe virtuelle ting i selve spillet for rigtige penge.

Disse skrækhistorier kan sikkert give stof til eftertanke for mange forældre, da ingen ønsker, at junior køber virtuelle Smølfe-ting for 1.800 kroner på 4 minutter.

Når du giver dit barn en telefon eller en andet elektronisk enhed i hånden, så skal du være klar over, at du potentielt giver børnene et kreditkort i hånden. Det er derfor dit ansvar som forældre, at forhindre dit barn i at bruge dette kreditkort. Dette faktum kan desværre ikke understreges nok - husk det nu!

Heldigvis så er problemet ikke større, end hvad man kan overkomme med lidt omtanke og forberedelse.

Sådan undgår du ubehagelige overraskelser

iOS platformen indeholder flere muligheder for at begrænse børns muligheder for køb af spil og tjenester. Disse muligheder bør man som forældre benytte sig af.

Først og fremmeste skal man være klar over, at man ikke kan købe og installere spil uden at indtaste kodeordet til den pågældende konto til App Store.

Dernæst skal man være klar over, at når man har indtastet sit kodeord for at installere et nyt spil, så står ens konto åbnet de næste cirka tyve minutter – og først derefter kræver iOS enheden kodeordet indtastet igen. I de tyve minutter står enheden så at sige åbent og børn kan uhæmmet købe løs på ens kreditkort.

Denne faldgruppe kan dog med lethed helt undgås ved udelukkende at købe og installere spil på ens computer, og derefter synkronisere spillet over på iOS enheden.

Alternativt så kan man også helt fjerne mulighederne for in-app køb og installation på enheden. På iOS enheder ligger denne mulighed for at begrænse købsmulighederne under menupunktet:
Indstillinger - Generalt - Begrænsninger - Tillad indhold - Indkøb i programmer.

Under begrænsninger kan man også fjerne adgangen til f.eks. Safari, YouTube eller kameraet, og man kan forhindre, at der bliver installeret eller fjernet apps på enheden.

Nørd indhold

Selvom udvalget af spil og apps er enormt til iOS, så er der flere muligheder for underholdning. iPod Touch er jo også en fremragende musik og videoafspiller, og kombineret med iTunes softwaren til Windows eller Mac, så har man flere muligheder for at underholde børnene.

På iTunes findes der et stort udvalg af podcast, som kan hentes og lægges ned på iOS enheden. Danmarks Radio har et stort udvalg af både videopodcasts og lydbøger, som ligger klar til fri afbenyttelse.

Udsendelserne Lille Nørd og Store Nørd skal lige fremhæves som fremragende udsendelser, der ikke bare underholder børnene, men også gør børnene væsentligt klogere på en række områder såsom naturvidenskab.

Denne journalist er flere gange blevet belært omkring dyr og natur, fordi børnene har set disse udsendelser igen og igen. Jeg kan ikke kende forskel på en musvit og en mejse, men så er det jo godt, at børnene kan belære forældrene, når deres manglende basisviden bliver alt for tydelig.


Pee Monkey Plant Bloom til iOS

Hvad med Android?

Googles konkurrent til Apples iOS hedder Android. Android findes også til både telefoner, media-afspillere og tablets, og man kan med rette spørge, om man ikke kunne spare lidt penge og købe et Android produkt til børnene i stedet for.

Det kort svar er nej.

Det lidt længere svar er, at udvalget af børnespil til Android slet ikke er på højde med iOS. Der findes skam et rimeligt stort udvalg at børnespil til Android, og mange af de meste populære børnespil til iOS findes da også til Android platformen.

Forskellen er bare for stor mellem de to platforme. For hvert godt børnespil til Android, så findes der tyve til iOS. Endvidere så findes flere af de mest populære børnespil og applikationer såsom bøger kun til iOS platformen.

Samtidig så findes der meget få børnespil til Android, som er optimeret til tablet brug, hvilket er et minus, hvis man ønsker at benytte en tablet.

På et tidspunkt haler Android måske mere ind på iOS, men hvis man bare ønsker at give børnene en spillemaskine uden alt for meget bøvl og besvær, så er det stadigvæk iOS, der løber med sejren.

Faren lurer på Android

Det er dog meget bekymrende, at det er relativt let at købe ekstra indhold på Android enheder. På flere Android enheder er det f.eks. muligt at købe spil og applikationer helt uden at indtaste et kodeord.

Derved kan ungerne købe løs af spil og programmer, hvilket kan blive en stor økonomisk lussing for forældrene.

For at smide salt i såret så indeholder mange af børne-applikationerne i Android Market reklamer for købeindhold (f.eks. andre applikationer), og børn kan derved meget let uforvarende købe og installere betalingsapplikationer.

Gode børnespil på iOS

En iPod Touch er ikke bedre end spillene, som man køber, og hvem ved det bedre end børnene selv? Jeg har derfor spurgt Karoline på 6 år og Nicolai på 4 år, hvilke spil de syntes er de sjoveste på deres iPods.

Her er listen i vilkårlig rækkefølge:

Børnepuslespil
Pris 6 kroner

Fruit Ninja
Pris 6 kr.

Hungry Shark
Gratis

Jigsaw puzzles
Pris 12 kroner

Plant Bloom
Pris 6 kroner

Dressing Laura
Pris 6 kroner

Cars 2
Pris 6 kroner

Nintendo DS imod Apples iPod

Nintendo er næsten en institution indenfor casual gaming, men Apples iPod Touch gør et usædvanlig godt job.

Jeg har endnu ikke fortrudt købet af iPods i stedet for Nintendo DSi, og børnene er glade for deres elektroniske legetøj. Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg havde mine betænkeligheder ved at lade børnene rende rundt med hver deres skrøbelige iPod Touch.

Mine betænkeligheder blev dog hurtigt gjort til skamme, og begge iPods har været smidt på gulvet mange gange uden problemer.

Udvalget af spil til iOS platformen er enormt, og prisen pr. spil er lav. Kombineret med mulighederne for videopodcast og musik, så er en Apple iPod Touch en væsentlig bedre investering end en Nintendo DSi.

Men det er selvfølgelig min mening. Hvad siger vores kære læsere?
Hvad er jeres erfaringer med spillemaskiner til jeres børn?

Del din viden og erfaring med os andre i kommentarfeltet herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Gordon 02-11-2011 14:04:31

Hmmm... Apple, ingen Mario spil og ingen Zelda spil og ingen 3D uden briller. Ikke lige til at havde med rundt.. Nintendo, ja tak.

0 0
emiljohnsen 04-04-2012 15:48:57

Apple ipod spil fra 6 kr - ca 60 kr
fx Call Of Duty Black Ops: Zombie
Real Racing 2
FIFA
ANGRY BIRDS!
mange andre og konstante opdateringer + gamecenter + musikafspiller + internet + kamera.

Nintendo 3Ds: På coolshops hjemmeside spil fra 119 kr - 499 kr
Ikke nær så mange spil, dog er der mario :D men heller ikke så meget andet.
Ingen opdateringer til spillene.

Apple iPod, ja tak.

0 0
Helskov 02-11-2011 10:59:17

Der kan sættes pinkode ved køb på nyeste marked.
Punktet "Pinkode for køb" kommer dog først når man har valgt sin pinkode.

0 0
Jim Flower 02-11-2011 09:04:28

Nå, spøg til side. Men min begejstring for dit fornavn er svær at rumme. :-)

Var det en ide at ændre artiklen, nu hvor du har fundet ud af at den er faktuelt forkert?

Der er i marked både Indholdsfiltrering og "Brug en pinkode til køb". Det er så typisk dig, det her.. Og mobilsiden generelt. Research, kilder, mv.

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 09:26:06

Hej Jim

Hvor præcist i artiklen mener du, at der er faktuelle fejl?

Fra artiklen:


Det er dog meget bekymrende, at det er relativt let at købe ekstra indhold på Android enheder. På flere Android enheder er det f.eks. muligt at købe spil og applikationer helt uden at indtaste et kodeord.


Som standard er der kodeord på Apples App Store, mens der som standard ikke er kodeord på Android Market. Er dette ikke korrekt, eller er det noget jeg har misset?

Ja, man kan PÅ VISSE Android telefoner/tabelts tilføje kodeord, hvilket Mobilsiden.dks kloge læsere også har gjort opmærksom på.

Dette er ikke nævnt i artiklen, men det er IKKE en faktuel fejl. Det er blot en feature/sikkerhedsmekanisme i Android Market, som ikke er nævnt i artiklen.

Denne feature/sikkerhedsforanstaltning ændre dog ikke ved, at man kan tage en helt ny Android telefon i brug, og købe løs på Android Market uden brug af kodeord. Eller er jeg igen forkert på den?

Og så vil jeg da lige tilføje at mit navn med fordel kan forkortes Johnny K. O. som i Johnny Knock Out - det er altid en god forkortelse at bruge nede på det lokale værtshus...

0 0
Helskov 02-11-2011 11:03:37

Det er korrekt man kan tage en nye android enhed og købe løs.
Men det kræver da lige at "knægten" med den nye enhed har mors ellers fars password til gmail som tilknyttes marked.
Nu skal man hellere ikke gøre sikkerheden på marked værre end den i virkeligeheden er.

Børn kan ikke købe løs på en ny enhed uden de har fået udleveret gmail password.

Opretter de selv en gmail, ja så kræver det jo lige at de har deres forældres Dankort nummer.
Den har purken da forhåbentligt ikke.

Når gmail password er indtastet så er det forældrenes forbandet eget ansvar at opsætte marked med pinkode kun de kender.

0 0
Jakob 02-11-2011 08:35:00

Jeg har 2 børn på hhv. 8 og 10 år, der hver har deres Nintendo DS(i). Især min søn på 8 bruger den meget, imens min datter på 10 ser ud til at være vokset lidt fra den. I forhold til min søn på 10, kunne det være spændende at høre hvilke konkrete spil der findes til ipod som kan konkurrere med spil som Super Mario, Pokemon serien, Lego serien med bl.a. star wars og harry potter?

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 09:15:45

Hej Jakob

Det som du i bund og grund efterlyser er klassiske platformsspil?

Der er mange spil, men jeg kan da nævne et par spil: Jetpack joypack, Lego Harry Potter, Lego Batman, Star Wars Arcade: Falcon Gunner, Giana Sisters, Castle of Magic, Super Retro Ninja.

Prøv også at google lidt - jeg fandt disse links på ganske kort tid.:

http://www.inspiredm.com/iphone-platform-games/
http://toucharcade.com/category/games/platform/

0 0
Andreas 02-11-2011 10:04:20

Som sagt, så findes mange lignende platformspil som kan hentes som DSiWare.

Castle of Magic er som sagt et rigtig godt et af slagsen, og det findes på begge af platforme. Det er min nevø i hvert fald også ret begejstret for.

Og det koster 4.99$ på AppStore og det samme som DSiWare:
http://itunes.apple.com/us/app/castle-of-magic/id319384204?mt=8
http://www.nintendo.com/games/detail/kr6naOfRrPN7F-C6PqYNDhTs1_DjWimz

Generelt er prisen for "apps" lidt højere på Nintendos platform. Men man kan altså finde mange gode titler til små 5€. Så en DSi eller 3ds behøver ikke være så dyr at anskaffe spil til.

Kan i hvert fald anbefale:
Zoonies - Escape from Makatu
http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/games/dsiware/zoonies_-_escape_from_makatu_32785.html

Eller det "The Legend of Zelda: Four Swords Anniversary Edition", som er helt gratis:
http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/games/dsiware/the_legend_of_zelda_four_swords_anniversary_edition_44936.html

0 0
Jesper 01-11-2011 21:54:17

...være vanvittig! Når jeg ser, hvordan DS og DSi'erne bliver behandlet henne i SFO'en, så overlever en iPod Touch ikke mange øjeblikke. Nintendo'erne bliver tabt konstant, for blot at blive samlet op igen, hvorefter spillet fortsætter.
Idéen lyder besnærende, men det nytter ikke, når alle de andre henne i SFO/skole har DS, DSi og 3DS.
...men så fik Æble jo lidt reklame igen, igen! ;o)

0 0
Karim 01-11-2011 22:08:44

ja for mig lyder det også mere som en reklame end en artikle
@mobilsiden er det en reklame eller en artikle?

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 22:18:05

Hej Karim

For at besvare dit spørgsmål så er det en artikel baseret på denne journalists egne erfaringer og subjektive vurderinger, hvilket også tydeligt fremgår, hvis du har læst artiklens først 30 linjer.

Forøvrigt så er reklamer på Mobilsiden.dk normalt ikke forsynet med tid og dato for publicering samt journalistens navn. Kig efter disse kendetegn næste gang du er i tvivl om det er en reklame eller en artikel du kigger på.

0 0
mathias 01-11-2011 15:49:23

I artiklen står der at man ikke skal skrive password på Android, det er bare noget man skal slå til i Markets indstillinger.

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 17:09:15

Hej Mathias

Jeg leder og leder, men kan ikke finde det punkt under indstillinger på min Samsung Galaxy 7" Tablet med Andorid 2.3.

Må jeg bede om lidt hjælp?

0 0
mathias 01-11-2011 19:43:23

Har du ikk en der hedder "Brug en pinkode til køb"?
Det er bare den der skal sættes hak i, og så skaal du indtaste en 4 cifret kode du skal skrive hver gang du henter apps der koster penge

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 20:18:21

Hej Mathias

Der findes simpelthen ikke et punkt der hedder "Brug en pinkode til køb" under indstillinger på min Galaxy 7" tablet. Mystisk. Den kører med Android 2.3 og har nyeste Android Market installeret, så det gør bare mystikken større.

0 0
Karim 01-11-2011 22:05:31

det står her på googles hjemmeside! man kan godt sætte pinkode på!

https://www.google.com/support/androidmarket/bin/answer.py?hl=en&answer=1626831&topic=1100168

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 07:01:31

Hej Karim

Tak for linket. Det virker bare ikke på min tablet, så det må være på min tablet det går galt :-/

0 0
Jim Flower 02-11-2011 09:02:20

Det kaldes dårlig research fra journalistens side.

0 0
mathias 01-11-2011 21:01:29

Prøv at google lidt på det

0 0
Lecter 01-11-2011 18:21:03

Det kan kun lade sig gøre i de nyeste versioner af Market.

0 0
Zeb 01-11-2011 18:14:30

Hmm har den det "nye" Android Market? måske det er der forskellen er. Når market er åbent så ind i indstillinger (for market) og så burde du kunne vælge pinkode beskyttelse. Det kan jeg i hvert fald. Og det blokker for køb.

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 19:23:15

Jeg har det nyeste Android Market installeret på enheden, og jeg kan også godt finde både indholdsfiltrering og en hængelås, men ingen blokering af køb.

Har prøver at sætte indholdsfiltrering på, men det forhindrede mig ikke i at købe en betalingsapp.

Det skal lige siges at min Samsung Galaxy tablet ikke benytter pinkode ved opstart - måske det er derfor?

0 0
Benjamin Jensen 01-11-2011 14:49:34

Zeb>> Hvis man køber et acekard, så er det sådan set bare at hente DS Roms på nettet og smide det over på Acekardet. Så spiller det, lige så godt som et originalt. Man skal selvfølgelig lige være opmærksom på, at man ikke henter japanske spil, for de er sgu ikke til at forstå ;) Jeg kan hente en samlet pakke med spil på over 200 stks på 1 time.

Jeg troede da godt, at man kunne stoppe køb i Android Market. Hvis man ikke kan, er det altså for ringe. Selv jeg er sgu kommet til at trykke på køb på min iPhone, men heldigvis er jeg blevet stoppet af en adgangskode. Så sent som i lørsdags blev min søn også stoppet af adgangskode. Det gør da, at jeg ikke er nervøs for at overlade ham den til ham.

Det jeg synes er værst, er nok prisen på Nintendo, kontra det man får. Jeg synes sgu ikke der har været nogen udvikling på den platform de sidste 10 år. Jeg synes også at spil til iOS stadig er langt overlegen i forhold til android. Når man så tager i betragtning, at man jo ikke lige kan nøjes med en Wildfire til 2000 kr, men skal op i en galaxy 2 s, for at få en ordentlig oplevelse, så ryger ideen jo lidt med det hele.

Andreas>> Det er muligt der findes den mulighed, og jeg har også kigget på dit link. Men et spil som Cut the Rope som koster 6 kr til iOS, koster 40 kr til DS. Det er jo hamper priser, især når det er til en platform, der ikke er nær så god.

0 0
Andreas 01-11-2011 15:27:37

Desuden, du skriver "Jeg synes sgu ikke der har været nogen udvikling på den platform de sidste 10 år"

Den nyere Nintendo 3DS viser da at der en udvikling på Nintendos håndholdte platforme. Den kan vise grafik på højde med iPod/iphone og samtidig vise det som 3D. Det synes jeg da er en fin udvikling.

0 0
Rie 06-11-2011 11:57:49

Jeg vil på forhånd sige at min viden omkring Nintendo og alle mulige andre håndholdte spillekonsoller er meget lille. Jeg vil dog alligevel stille spørgsmålstegn ved udviklingen mod 3D konsoller rettet mod børn.
Jeg ved hvor meget der er forsket i det, men jeg ved der er forskellige meninger omkring børne og 3D. Gælder det mon også 3D på håndholdte spillekonsoller? Bare en tanke


en lille advarsel til yngre børn, som ikke bør overdrive med 3D. Fordi yngre børns øje-funktion og hjerne-funktion ikke er fuldt udbygget, kan for meget 3DTV kiggeri nedsætte barnets evne til at opfatte dybde i den virkelige verden. (fra http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1282547107)

0 0
07-11-2011 13:04:40

Man kan bare slå 3D funktionen fra, efter et eller andet tidsrum..Så kan de små også nyde lidt 3D lir engang i mellem...

0 0
Andreas 01-11-2011 15:05:02

Enig med at priserne er lidt højere på DSWare. Men det er trods alt et billigere alternativ der findes på DS'en, i forhold til at købe dyre retail spil.

Med hensyn at "platformen" ikke er nære så god? Så er jeg ikke nødvendigvis enig. Jo, iPod kan vise langt bedre grafik, men det er jo ikke alt? Og specielt for børn betyder dette mindre.

DSien er da en langt bedre "spilplatform", med sine fysiske knapper, stylus og to skærme. Her kommer iPoden til kort med sin touch skrærm.

Et platform spil som Mario, som mange børn elsker at spille, er jo langt bedre at spille på en DSi med fysiske knapper. Så hvilken platform er bedst? Det er meget individuelt og kommer an på spillet.

Ingen tvivl om at iPod'en appellere mere til større børn og det ældre publikum, hvor grafikken betyder mere. Men det er ikke det børn går så meget op i. Her er gameplayet vigtigst.

0 0
Benjamin Jensen 01-11-2011 15:43:02

Det er klart, at der er fordele og ulemper ved begge platforme som du beskriver.

Min søn har også været pjattet med Mario, men diverse Lego spil som han også kan lide, er lige så gode til iPod.

Nu har jeg lige i weekenden taget konsekvensen, og købt en Nintendo Wii incl. Cars 2 for 799 kr! Så synes jeg godt nok det er svært at overbevise sig selv om, at man skal købe sådan et lille stykke plastic til 1000 kr, der virker meget bedaget.

Mht DS3, så har jeg ikke set hvad den kan, men alene prisen får mig til at gyse. Sidst jeg så den, kostede den 2000 kr, og det er fuldstændig vanvittigt i mit univers. For de penge kan man få en Xbox eller PS3. Jeg synes virkelig det er helt ude i hampen med sådan nogle priser.

0 0
Andreas 01-11-2011 15:52:23

Enig med at 3DS var alt alt for dyr til at starte med. Derfor har nintendo også sat prisen kraftigt ned. Den kan nu fås til 1300 kr på nettet:
http://www.coolshop.dk/catalog/product/66430-nintendo-3ds-console--aqua-blue-euro--for-3ds

Og den kan altså vise samme lækre grafik som din iPod,iPhone, og kan også bruge hele DS'en bagkatalog af spil. Så jeg vil ikke mene at platformen er "ringere" længere, hvad spil angår.

0 0
Mikkel Rasmussen 01-11-2011 14:38:14

Du går dog glip af visse punkter, hvor iPod ikke har noget sammenligningsgrundlag og derfor er NDS underlegen.

Selve kvaliteten af spillene på NDS er klasser bedre end hvad AppStore kan tilbyde. Jeg har prøvet enkelte af de spil du nævner og de er da også ok til prisen. NDS har imidlertid flere knapper og større udgivelser. Blot for at nævne nogle enkelte; Mario-universet, Pokemon og Final Fantasy. Det kan AppStore ikke hamle op med. Særligt Mario er en del af Nintendo, som ikke kan opleves andre steder.

Personligt elsker jeg NDS og jeg spiller ofte på min egen Lite version. (23 år i skrivende stund)
Ja, det lyder patetisk, men synes det er hyggeligt og har altid haft en game boy.

Helt generelt synes jeg slet ikke artiklen giver NDS den kredit, som den har fortjent. Jeg har dog ingen børn og intet kendskab til hvordan de bruger håndholdte spillemaskiner, men hvis du giver 1000 kr for konsollen er der råd til 2 spil inden du rammer ipodniveau. Hvad barnet skal have af spil kan de vel ønske sig i gave? eller er tiden sådan, at hvad barnet ønsker skal det få, NU?!

0 0
Andreas 01-11-2011 14:52:36

Er meget enig. Bla. Nintendos egne spil har en meget høj kvalitet, som man ikke finder mange andre steder.

0 0
Jim Flower 01-11-2011 14:51:40

du spilder din tid. iOS slår ALT!

0 0
Mikkel Rasmussen 01-11-2011 15:25:15

troll

0 0
01-11-2011 22:00:45

Nej manden har ret. Og hvorfor fanden skal android blandes ind i det? Android har intet der kan hamle op med nintendo, så hvorfor overhovedet bringe det på banen. Derudover så har nintendoen en ting som jeg ville foretrække 400 gange over en ipod. Den har knapper, så der ikke er pølse fingre i vejen på skærmen.

0 0
Andreas 01-11-2011 14:07:41

Skribenten har åbenlyst ingen ide om hvad DSi er for en enhed, og hvad den er i stand til.

Nintendo er jo også forlængst hoppet på App vognen, og du kan på samme måde som med din iPod gå ind og hente et hav af billige spil via DSi Shoppen på DSien. Katalog:
http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/games/nintendo_dsiware_11805.html

Det er måske ikke helt så billigt som på appstore, men stadig en langt billigere alternativ til de dyre retail spil fra butikkerne, og har bestemt samme kvalitet som de billige iPod spil. Så det behøver ikke at være så dyrt som skribenten forsøger at gøre det til. DSi'en har også sine "billige" muligheder, og det nævnes ingen steder i artiklen.

Jeg vil også mene at man kan finde super kvalitet af børne spil på DSien, når man kigger på de dyre retail spil, som man ikke kan få i AppStore i samme grad.

Selvfølglig er der også en masse lorte spil til DS i butikkerne, men spil som New Super Mario Brothers, Zelda, Castlevania, Sonic osv. osv, er bare nogle af de spil, som har en kvalitet og levetid, som man slet ikke finder i samme grad på Apples platform endnu. Selvom der da er nogle spil med samme kvalitet.

Men jeg ville bare påpege, at man også kan hente billige spil til DSi via DSiWare, eller man kan vælge at købe dyre gode langtidsholdbare spil i butikkerne, hvis man vil. Og desuden er DSien en meget robust produkt, som egner sig bedre til småbørn.

iPod'en er et fint alternativ, men vil man sammenligne to produkter i sådan en artikel, så må man også forstå begge produkter rigtigt, og kende til samtlige fetures. Og det gør skribenten ikke.

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 14:58:54

Hej Andreas

Nej, punktet med Nintendos online store DSiWare er ikke nævnt i artiklen.

Sådan som jeg har forstået DSiWare butikken, så har de et udvalg på omkring et par hundrede spil, hvoraf de fleste spil koster mellem 2-5 Euro, og kun må installeres på én enhed. Ret mig endelig hvis det er forkert.

I tidernes morgen valgte jeg helt at se bort fra DSiWare, fordi udvalget dengang 2010 var endnu mindre og priserne alt for høje.

Direkte sammenlignet med det kæmpe overvældende udvalg til iOS, hvoraf flere titler er på dansk, så er Nintendos DSiWare butik ikke noget at skrive hjem om.

Og så skal det nævnes at Nintendo insisterer på at benytte deres egen møntfod i deres onlineshops, for på den måde at forvirre forbrugerne.

0 0
Andreas 01-11-2011 15:11:47

Men det er trods alt et billigere alternativ, som findes til DS'ien, omend ikke så omfattende, så har de efterhånden fået en del titler.

Jeg har købt en del spil til min nevø derinde, som han har været meget begejstret for. Derfor synes jeg at denne mulighed burde nævnes i artiklen.

0 0
Zeb 01-11-2011 12:50:05

Jeg kan godt se logikken i en iPod touch fremfor en DS, men jeg kan ikke genkende det med at man ikke kan stoppe køb i Android Market. Start market appen, ind i indstilling og sæt pinkode beskyttelse. Det er da ikke enheds-afhængigt da det er en del af app'en. Man kan også sætte indholdsfiltrering mv.

Nu er min datter kun 3 måneder så når hun leger med min mobil begrænser det sig til at jeg holder den og hun kigger betaget på mit live wallpaper, og af samme grund har jeg ikke testet det grundigere, men jeg kan ikke se noget der tyder på at der skulle være noget problem i at give hende en lille android tablet på et tidspunkt.

Jeg savner dog muligheden for at begrænse adgang til internet osv. men har som sagt ikke leget så grundigt med det, og på en enhed a la samsungs galaxy wifi 5" er problemet vel også begrænset - man kan jo bare lade være med at sætte trådløst net op til at starte med.

At udbuddet er større til iOS kommer man nok ikke udenom, men da Android vokser hurtigere end iOS er det også naturligt at udbuddet her vil blive større.

Jeg vil i øvrigt personligt gå meget langt for at undgå at installere iTunes noget sted i huset. Det program er dræbende for en windows maskine og jeg har seriøst Apple mistænkt for at gøre det med vilje og på den måde få skubbet folk i retning af en Mac når de først har købt et iOS produkt.

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 13:18:47

@Zeb: den indbyggede mekaniske som du beskriver - er det ikke kun en indholdsfiltrering? Jeg syntes ikke, at jeg kan se noget sted, hvor man kan låse enheden mod indkøb?

Endvidere så er denne lås ikke slået til som standard, hvilket er problematisk i min optik.

0 0
Zeb 01-11-2011 13:33:40

Enig i det er problematisk den ikke er slået til som standard. Når jeg sætter pinkode på min Galaxy SII så lukker det også for køb (der kommer en boks op efter jeg har bekræftet min køb og spørger om en pinkode før det gennemføres). Jeg vil da umiddelbart tro at det findes på alle enheder.

I øvrigt har jeg lige tjekket priser på Galaxy S wifi 5" og den koster min. 2500 så det er lidt ligegyldigt, med mindre man køber et serie 8 tv fra samsung - så følger der en med gratis.

0 0
Johnny K. Olesen 01-11-2011 13:42:18

Jeg har lige prøvet det på min Samsung Galaxy Tab 7", hvor jeg ikke benytter pinkode, da alle i familien skal kunne benytte enheden.
Der kan man købe løs uden kodeord.

0 0
Zeb 01-11-2011 13:34:49

Jeg vil også tilføje at jeg var inde og kigge i min google konto på nettet (på min computer - ikke telefonen) og her kan jeg ikke pille ved noget som helst i den dur. Eneste jeg kan gøre er helt at fjerne mit dankort som betalingsmulighed.

0 0
Benjamin Jensen 01-11-2011 12:37:38

Jeg stod selv sidste år og skulle købe en eller anden form for spillemaskine til min dengang 4 årige søn. Jeg tænkte også meget på en iPod, da min søn altid havde fat i vores iPhones her i familien.

For det første synes jeg det er rigtig mange penge for en Nintendo DS, og spilpriserne er også helt opskruede. Men som altid er der en løsning, som selvfølgelig ikke er helt lovlig - Acekard.

Så jeg købte en Nintendo DS til ham, men selvom han har brugt den meget, så synes jeg stadig den er en enorm skuffelse. Opløsningen er jo total ringe, og man føler lidt man er sat mange år tilbage når man ser på kvaliteten af spillene.

Når man tænker på, at spillene jo sådan ser også ville være helt gratis på en iPod, fordi konen og jeg har en iPhone, og derved kan hente spillene gratis til 5 enheder, så har jeg bestemt fortrudt, at vi ikke købte en iPod.

Min søn spiller i øvrigt stadig mere på vores iPhones end han spiller på sin Nintendo :(

0 0
Zeb 01-11-2011 13:42:52

Kunne det tænkes han foretrækker jeres iphones frem for hack-løsningen på DS'en? Nu ved jeg ikke hvordan lige det her virker, men den slags er sjældent en god oplevelse.

Konsol spil har altid kostet penge. Man kan dog undre sig over at Nintendo ikke har været hurtigere til at udbyde en game store online der kunne fascilitere billige spil ligesom iOS og Android når nu DS'en har wifi muligheder.

0 0
Jesper Søgaard 01-11-2011 12:31:50

Jeg synes personligt at artiklen har en god vinkel i forhold til at der findes alternativer til den (i længden) dyre Nintendo.

Om børnene så vil godkende en iPod som alternativ til Nintendo DS'en skal man nok være forældrer for at vide (det er jeg ikke endnu). Måske især mindre børn vil "have det de andre har" og har ikke en alder, hvor iPods betyder noget for dem.

0 0

Om brug af cookies