Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nixie: Dronen som følger dig overalt

Nixie: Dronen som følger dig overalt

Nixie er sammensmeltningen af tre hotte koncepter: action-cams, droner og wearables. Og det giver faktisk mening.

Ønsker du at forevige dit seneste eventyr uden at have kameraholdet med, eller ønsker du bare at tage et selfie fra mere end en armslængde, kan Nixie-dronen være behjælpelig.

Nixie kombinerer nemlig både kamera og dron i et mikroskopisk format som nemt kan fæstnes til håndleddet - som en wearable.

Læs også: Bebop - Ny superdrone fra Parrot

Når den foldes om håndleddet fylder den ikke mere end et smartwatch, men foldes den ud, kan mikro-dronen lette, vende sig mod brugeren og filme dit seneste eventyr på afstand. Dronen kan også fjernstyres fra mobilen og søge tilbage til gribeafstand, som en futuristisk boomerang.

Selve dronen befinder sig stadigt i udviklingsfasen, men som finalist i chip-producenten Intels ’Make It Wearable’-konkurrence er den lille virksomhed bag dronen nu 50.000 amerikanske dollars rigere. Samtidig kan den lille virksomhede nu trække på Intels hjælp og erfaring til udviklingen.

Læs også: Googles Project Wing tester luftpost med droner

Der kan derfor gå noget tid, inden du kan erhverve dig mikrodronen i din lokale elektronik-pusher. Dronen bærer stadigt tydelige præg af at være i fosterstadiet. Den sarte elektronik er udsat for elementerne, og derfor langt fra hårdfør nok til livet ved et action-menneskes håndled.

Bag Nixie er opfinder og Stanford-forsker Christoph Kohstall. Sammen med kollegaerne Jelena Jovanovic og Michael Niedermayer, regner det lille hold med at have en funktionsdygtig prototype i november.

Du kan læse mere om Nixie, eller se nogle af de andre finalister i Intels wearable-konkurrence her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies