Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nogle bandlyste Pokémon GO-brugere får igen adgang

Nogle bandlyste Pokémon GO-brugere får igen adgang

Niantic, firmaet bag Pokémon GO, åbner op for flere bandlyste brugeres adgang til det populære mobilspil - men det gælder langt fra alle bandlyste brugere.

Foto: Nianticlabs.com

Lige så hurtigt Pokémon GO blev det helt store hit verden over, lige så hurtigt kom hjemmesider og apps frem, som kunne gøre det nemmere at samle sjældne pokémonner ved bl.a. at vise på kort, hvor de befinder sig.

Andre snydeværktøjer fungerer som deciderede bots, der automatiserer dele af eller hele spillet. Det slog Niantic for to uger siden hårdt ned på, hvor et stort antal af de brugere, der har gjort brug af snyd i Pokémon GO, blev mødt med en besked om, at deres konto var blevet bandlyst.

Læs også: Pas på: Nu får snyd i Pokémon GO konsekvenser

Nu oplyser Niantic dog i en pressemeddelelse, at der er sket en opdatering af firmaets håndtering af bandlyste brugere. En del af de bandlyste brugere har nemlig fungeret som offer for indsamling af data fra de udviklere, der står bag flere apps, hvor der kan vises pokémonner i nærheden oven på et kort.

Flere tjenester har nemlig indsamlet data til disse kort via brugerne, og det har haft en negativ indvirkning på serverne i stil med et DDoS-angreb på en hjemmeside. Derfor blev de mange brugere bandlyst for at holde Pokémon GO-serverne unødvendigt travle. Nu hvor Niantics infrastruktur er blevet forbedret markant, kan de brugere, der - måske uvidende - har taget del i et netværk af indsamlede data, få adgang igen.

Læs også: Hvilke iPhones og Android-smartphones virker Pokémon GO på?

Hvis du har benyttet dig af sådanne værktøjer og er blevet bandlyst, er det med andre ord en god anledning til at tjekke en ekstra gang, om du fortsat er blevet forvist adgang til spillet. Som udgangspunkt er der dog stadig ingen vej tilbage, hvis du har benyttet tredjepartapps eller hjemmesider - her er konsekvensen stadig en permanent bandlysning.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies