Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nogle børn er taberen i konkurrencen mod mobilen

Nogle børn er taberen i konkurrencen mod mobilen

Ekspert: Små børn kan få varige men, hvis forældrene ikke kan lægge mobiltelefonen fra sig og give dem lidt opmærksomhed.

Nogle børn oplever, at have svært ved at konkurrere mod mobiltelefonen når det handler om opmærksomheden fra forældrene.

 - Forældres mobilbrug kan gøre børn ensomme

 - ”Børn har brug for nærvær, gensidighed og samvær. Hvis de ikke får det, kan det gå ud over deres hjernes udvikling,” siger psykolog Niels Peter Rygaard til dr.dk.

Oplever et spædbarn, at en bippende/ringende mobiltelefon hele tiden er vigtigere end de er, så kan dette give dem problemer senere i livet.

 - ”Hvis man er i gang med at lege med sit barn og endelig har fået en øjenkontakt og der er gang i kommunikationen, så bliver det problematisk, hvis børn opdager, at hov, der var noget der var vigtigere,” siger Lisbeth Villumsen, hun er formanden for foreningen af Privatpraktiserende Sundhedsplejersker.

Lisbeth Villumsen er bekymret for, at nogle børn måske ikke får en sund og naturlig tilknytning til deres forældre, da de ofte oplever, at mobiltelefonen er vigtigere, end de er.

Mange nybagte forældre har travlt med, at tage billeder af deres børn så de næsten glemmer at få etableret den første vigtige kontakt med barnet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies