Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia 3310 klarer sig ubesværet igennem torturtest

Nokia 3310 klarer sig ubesværet igennem torturtest

Den nye Nokia 3310 er kommet igennem den sædvanlige torturtest hos YouTube-brugeren JerryRigEverything. Prisen taget i betragtning er resultatet ikke helt dumt.

Foto: YouTube.com (JerryRigEverything)

Nokia overraskede tidligere på året, da producenten offentliggjorde en ny, revideret udgave af en af de mest ikoniske smartphones gennem tiden: Nokia 3310.

Selv om flere komponenter er kraftigt forbedret siden forgængeren på grund af den naturlige teknologiske udvikling, er mange andre dele stadig ikke i nær så høj kvalitet, som man finder i tidens topmodeller. Med et prisskilt på 499 kroner er det dog heller ikke at forvente, men netop den nye Nokia 3310 har om nogen lidt af et ry at leve op til.

Læs også: Nokia 3310-comebacket er en realitet - med Snake!

Den gamle Nokia 3310 er nemlig blevet lidt af et internetfænomen. Den har et ry som mobilen, der ikke selv går i stykker ved et fald, men i stedet dets omgivelser (f.eks. gulvet). Og den gamle mobil fra 2000 var ganske rigtigt også noget af en mursten, der kunne tåle lidt af hvert.

Spørgsmålet er bare, om det samme er tilfældet med den nye Nokia 3310. Det har YouTube-brugeren JerryRigEverything forsøgt at undersøge i en torturtest, hvor holdbarheden virkelig bliver sat på prøve. Som altid undersøger han i videoen, hvordan modstandsdygtigheden er over for ridser på skærmen, bagsiden og kameralinsen hvorefter der udføres en flammetest for at se, hvor godt skærmpanelet håndterer varme og til sidst det mest interessante: en bøjetest for at se, hvordan byggekvaliteten er.Med den vejledende pris på 499 kroner er der ikke blevet råd til lækre materialer, men derimod blot hård plastik meget lig det, der er at finde i den oprindelige Nokia 3310. Det er heller ikke så overraskende, at det er plastik og ikke glas, der beskytter skærmen. Det gør den noget mere modstandsdygtig over for fald, men til gengæld kan skærmen ridses nemmere af løse genstande i eksempelvis lommen. T9-tastaturet er også fremstillet af plastik, ligesom bagkameraet er beskyttet af plastik i stedet for glas.

Læs også: Nu kan du købe den nye Nokia 3310 i Danmark

Selv om Nokia 3310 er fremstillet af plastik, er den ikke sådan lige til at ødelægge, ser det ud til. Den klarer sig nemlig ganske ubesværet igennem bøjetesten, hvor den godt nok giver sig et par millimeter mellem det udskiftelige bagcover og resten af telefonen, men intet der giver anledning til bekymring. Når telefonen bøjes med skærmen peget indad giver den sig endnu mindre. Alt i alt behøver du altså ikke at bekymre dig om, hvorvidt Nokia 3310 kan holde til en lidt hårdere behandling end den gennemsnitlige smartphone.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies