Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia 5310 spiller ikke alle musikformater. Måske millionbøde på vej

Nokia 5310 spiller ikke alle musikformater. Måske millionbøde på vej

En reklamekampagne påstår at Nokia 5310 Xpressmusik kan afspille alle musikformater, hvilket ikke er korrekt. Nu risikerer Nokia en millionbøde.

Den finske mobilproducent kan risikere en millionbøde for påstanden om at deres musikmobil 5310 kan "tage alle musikformater". Desværre for Nokia og ikke mindst mobilejerne, kan den ikke afspille mere end fem musikfiler, skriver Amobil.no og mobil.se.

Den svenske Konsumentombudsmand (Forbruger-ombudsmanden, red.) har taget sagen op, efter at der i øjeblikket kører en kampagne, hvor Nokia lover at 5310 kan tage alle musikfiler. Mobilen mangler blandt andet, at kunne afspille ogg, flac, ape, wv, tta, atrac og et håndfuld andre lydfiler.

Konsument-ombudsmanden mener at påstanden om at Nokia 5310 Xpressmusic kan afspille alle musikfiler efter svensk lovgivning er vildledende markedsføring. Hvis Nokia dømmes for dette, kan de ifølge Mobil.se se frem til, at skulle betale en bøde på op til 5 millioner svenske kroner.

Ifølge IDG.se siger Nokias informationschef Anna Svensson at der er tale om en fejl i oversættelsen. Hun siger at det er en fejl fra Nokias side, og kampagnen er en del af Nokias globale reklamekampagne. Anna Svensson slutter af med at der egentlig skulle have stået "tager næsten alle musikformater".

Konsumentombudsmanden har givet Nokia frist frem til 25. januar til at bevise, der ikke har været tale om vildledende markedsføring.

Kilde: IDG.se, mobil.se, Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies