Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Nokia 6212 Classic introducerer NFC

Nokia 6212 Classic introducerer NFC

Nokia er klar til at introducere markedet for NFC med 6212 Classic. Telefonen kommer inden årets udgang.

Nokia 6212 Classic ligner umiddelbart endnu en Classic-mobil i rækken; en mobiltelefon uden vilde og grænseoverskridende features, design eller funktioner, en telefon som bare kan det normale. Men sådan er det slet ikke.

Jo vidst, 6212 tilbyder den typiske farveskærm med 16 millioner farver og 240x320 pixels, digitalkameraet med to megapixels og et design uden de store udfoldelser. Og mobilen står også klar med microSD, Bluetooth, stereo FM-radio, MP3-afspiller og alt det "ordinære".

Men det specielle ved 6212 er muligheden for NFC - Near Field Communication, som er en teknologi, der giver mobiltelefonen mulighed for, at kommunikere med andre enheder og services i omegnen.

NFC kan anvendes aflæsning af en kodebrik ved blot at holde telefonen over brikken. F.eks.: Ved busstoppestedet kan mobilen holdes op standeren, hvorefter displayet viser, hvornår bussen kommer. I firmaet kan teknikken bruges til dørlåse og i supermarkedet kan varerne være udstyret med NFC-brikker, hvorefter telefonen f.eks. kan vise opskrifter, når den holdes på varen. Med andre ord, NFC kan bruges til, ja næsten alt, hvad man kan komme i tanke om.

Mobilsiden.dk forventer sig meget af NFC, og teknologien vil helt sikkert være en del af fremtiden. Nokia 6212 Classic er bare første skridt i introduktionen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies