Nokia 6220 Classic

GPS, navigation, 5 megapixels autofokus-kamera, RDS FM-radio og understøttelse af 8GB hukommelse.

Nokia 6220 Classic

Med 6220 Classic tilbyder Nokia en dedikeret GPS-mobil med topkamera på 5 megapixels (autofokus) og Xenon blitz. Optikken er fortsat fra Carl Zeiss, som i producentens andre store kameramobiler.

Via GPS-delen (A-GPS) kan positionsinfo automatisk sættes på fotos, kendt som GEO-tagging. Når et billede har GPS-info tilknyttet, kan det præcise sted vises på et kort, direkte på mobilens skærm. Informationen kan også udnyttes ved onlinetjenester, som Flickr og Googes Picasa.

Billederne fra mobilen kan uploades til nettet via Turbo 3G forbindelse, ses på et tv via TV-out eller sendes til andre enheder over Bluetooth 2.0.

Til navigationen kommer 6220 Classic med Nokia Maps 2.0, således brugeren kan finde vej til restauranter, hoteller og lignende. Princippet med Maps er, at alle kort er gratis, men funktionaliteter som dør til dør navigation, skal der betales et årligt abonnement for.

Mobilen har mulighed for e-mail og musik samt FM-radio med RDS. Den understøtter op til 8 GB hukommelse via microSD.

For at forbedre taleoplevelsen har denne model "Adaptive Multi Rate Wideband speech coding"-teknologi, der giver den menneskelige stemme en mere naturlig lyd ved telefonopkald. Det hjælper ved samtaler i støjende omgivelser, som for eksempel i trafikken eller offentlige steder, oplyser Nokia.

Styresystemet er S60, tredje udgave med Feature Pack 2.

Nokia 6220 skulle komme i tredje kvartal 2008 til en forventet pris på omkring 3000 kroner uden abonnement. Med i salgspakken er 1 GB hukommelseskort med Nokia Maps forinstalleret inkl. 90 dages prøveperiode på navigation.

Yderligere specifikationer

– GSM/EDGE/3G/Turbo 3G
– Skærm: 2,2" QVGA, 16 millioner farver
– Kamera: 5 MP med blitz og autofokus
– FM-radio med RDS
– MP3 afspiller (MP3/AAC/ACC+/eAAC+/WMA)
– Hukommelse: 120 MB intern. Op til 8GB via microSD
– Nokia Maps 2.0
– Dimensioner: 108x47x15 mm
– Vægt: 90g
– S60 3. udgave, Feature Pack 2-brugergrænseflade